10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialȘeful ISU Sibiu, despre incendiul de la depozitul de substanțe periculoase: S-a...

Șeful ISU Sibiu, despre incendiul de la depozitul de substanțe periculoase: S-a încălcat legea

„Raportat la incendiul care s-a produs, acum noi verificăm, pe lângă stabilirea cauzei probabile de incendiu, verificăm şi respectarea autorizaţiei şi verificăm şi respectarea măsurilor. E clar că s-a încălcat legislaţia în momentul în care noi avem un incendiu. (…) Noi vom aplica legea”, a spus Balcu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu a anunţat că s-a deschis un dosar penal în urma incendiului.

„În cauză s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. La cercetări participă poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic. Investigaţia aflată in curs de desfăşurare urmează a stabili toate circumstanţele producerii incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), viaţa sibienilor nu a fost pusă în pericol prin acest incendiu, nefiind o poluare cu substanţe peste normele admise.

Depozitul de substanţe periculoase se află la marginea municipiului Sibiu, într-o zonă locuită. Aici au ars peste 80 de tone de substanţe, potrivit şefului ISU. Pompierii au intervenit în urma unui apel la 112. Depozitul nu era păzit la momentul izbucnirii incendiului, susţine şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Deocamdată nu se ştie cert nici ce substanţe periculoase au ars, nici valoarea pagubei şi nici dacă acest depozit era asigurat, potrivit ISU Sibiu.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă