Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Senatul a aprobat stimulentul de risc pentru profesori, deși premierul avertiza că nu sunt bani

Senatul României a aprobat, luni, acordarea unui supliment de risc pentru personalul din învățământ, deși premierul Orban avertiza, chiar luni dimineață, că bugetul nu mai suportă nicio cheltuială suplimentară.

Mihai Diac 0 comentarii

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă prin care se acordă stimulente de risc cadrelor didactice și personalului nedidactic şi auxiliar din învățământ.

Stimulentele ar urma să se acorde pentru perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Potrivit textului votat de Senat, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar ar primi în plus câte 2.000 de lei lunar brut, iar personalul nedidactic şi auxiliar ar primi câte 1.500 de lei lunar brut.

Această propunere legislativă a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

Urmează votul în Camera Deputaților, care este Cameră decizională.

Chiar luni dimineață, înainte de votul din Senat, premierul Orban declara că el nu agreează această propunere legislativă, întrucât bugetul de stat nu mai suportă nicio cheltuială suplimentară.

"Bugetul nu mai acceptă nicio creștere a cheltuielilor în momentul de față. Trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică", avertizase șeful Guvernului.

Comentarii

loading...