19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialSfântu Gheorghe, încă o victimă a gripei. Tânără însărcinată, a murit din...

Sfântu Gheorghe, încă o victimă a gripei. Tânără însărcinată, a murit din cauza virusului A H1

Directorului instituţiei, Agoston Laszlo, a declarat pentru AGERPRES că tânăra a fost internată în urmă cu câteva zile la secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, iar apoi a fost transferată la ATI, unde a încetat din viaţă.

“Am primit rezultatul probelor trimise la laboratorul de la Bucureşti şi s-a confirmat diagnosticul”, a declarat Agoston Laszlo.

Potrivit medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, cauza decesului a fost infecţie virală cu virusul gripal din grupa A H1.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat pe data de 22 februarie primul deces din cauza gripei – un bărbat în vârstă de 53 de ani din Tulcea.

Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Almos, a declarat la acea vreme că bărbatul fusese internat pentru o operaţie, dar, pentru că prezenta semnele unei infecţii respiratorii grave, a fost transferat la Secţia de boli infecţioase, unde a încetat din viaţă.

În acceaşi zi, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a suspendat, pe termen nelimitat, programul de vizitare a pacienţilor, în scopul protejării acestora, după ce măsura fusese aplicată preventiv în urmă cu două săptămâni la secţiile Neonatologie şi ATI.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunţat vineri că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 88 la nivel naţional, potrivit .

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă