23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialSibiu: Cel mai mic copil supravieţuitor în maternitate cântărea 500 de grame

Sibiu: Cel mai mic copil supravieţuitor în maternitate cântărea 500 de grame

Potrivit şefului secţiei Clinică Neonatologie, dr. Livia Ognean, datorită aparatelor noi cumpărate în ultimii ani, în Maternitatea din Sibiu supravieţuiesc, după uinaştere, tot mai mulţi prematuri.

“În ultimii ani avem o rată tot mai mare de supravieţuire la copiii cu greutate mică la naştere, cu vârstă de gestaţie mică. E şi povestea Alesiei, care s-a născut la 24 de săptămâni, cu 500 de grame. Practic, este cel mai mic copil supravieţuitor în maternitatea noastră care, la un moment dat, nu a mai putut respira cu aparatele standard pe care le aveam în secţie. Atunci am avut norocul că firma distribuitoare, fiind în Sibiu, avea aparatul pe stoc, am sunat la ‘Salvaţi Copiii’, am întrebat dacă ne pot ajuta cu aparatul şi, în aceeaşi zi, Alesia a putut beneficia, practic, de acest ventilator”, a spus medicul Livia Ognean.

Noul aparat donat de cei de la “Salvaţi Copiii” a costat 32.000 de euro.

O parte din personalul Secţiei Clinice de Neonatologie, în frunte cu şefa secţiei, dar şi mulţi alţi sibieni vor alerga sâmbătă, la un maraton caritabil, pentru a cumpăra noi echipamente pentru prematuri. În prezent, la Sibiu mai este nevoie să fie înlocuite incubatoare vechi chiar şi de 30-40 de ani, cu altele noi.

“Fără aparate, fără echipamente, copiii ăştia nu ar avea şansă la viaţă”, a mai spus dr. Livia Ognean.

În anul 2017, un număr de 3.176 de copii din judeţ şi zonele învecinate au fost internaţi în spitalul sibian, dintre care 402 au fost prematuri, iar 111 copii au fost transferaţi la Sibiu din alte maternităţi din ţară care nu aveau dotarea necesară, potrivit datelor furnizate de cei de la SCJU.

Organizaţia “Salvaţi Copiii” a mai donat la Sibiu, în trecut, un incubator de terapie intensivă, un ventilator de suport respirator pentru nou-născuţi şi o masă radiantă cu modul de resuscitare, în valoare totală de 62.000 de euro.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă