16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialSibiu: Prefectul, îngrijorat de problemele de securitate de la Aeroport

Sibiu: Prefectul, îngrijorat de problemele de securitate de la Aeroport

Incidentul îngrijorează prefectul în perspectiva organizării la Sibiu, anul viitor, a unui summit european.

“Rugămintea mea este să transmiteţi mai departe conducerii Consiliului Judeţean să avem un pic grijă pe partea de măsuri de securitate în ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Sibiu. Am făcut un pas în spate, pentru că aţi avut ceva probleme, dar mă bucur că le-aţi remediat cu angajaţii de la Aeroportul Internaţional Sibiu. Nu am vrut să intevenim. Ştiţi că a fost programat şi un exerciţiu. (…) Nu am vrut să facem valuri. Nu acesta este rolul nostru. (…) Mă refer la partea de logistică specifică dotării Aeroportului Internaţional Sibiu, în contextul în care vine Summit-ul şi aici mă refer la incidentul cu cei care au sărit gardul şi au luat maşina. Deci, vă rog frumos, în condiţiile în care vor fi delegaţii – şi ştim foarte bine ce va fi – nu este suficient ca structurile MAI-ului să fie în mâini şi în picioare, ele îşi vor face cu siguranţă treaba, dar încercaţi să direcţionaţi la nivel de management sau la nivel de alocarea sumelor de bani, cu dotarea cu logistica specifică a gardurilor, a camerelor de luat vederi, ca să nu se mai întâmple precedentul care a fost. Asta ca şi chestiune de alarmare pentru ce va veni, pentru că nu ne permitem să avem incidente neplăcute. Dacă la o chestiune mică s-a întâmplat ce s-a întâmplat, la o chestiune mare noi o să fim în mâini şi în picioare, dar trebuie să ne şi ajutăm cu logistica astfel ca să nu fie posibilitatea de a se infiltra sau de a periclita evenimentul cu Summit-ul în 2019. A fost cu rol de rugăminte la dumneavoastră”, i-a transmis prefectul Adela Muntean vicepreşedintelui CJ Sibiu, Marcel Luca, prezent la şedinţa Colegiului Prefectural de miercuri.

Vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, a confirmat presei că, în urmă cu două săptămâni, a fost un incident la aeroport, când s-a încercat sustragerea unei maşini aparţinând instituţiei aeroportuare, din zona de securitate. Luca a spus totodată că Aeroportul Internaţional din Sibiu nu are probleme de securitate, iar ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni a fost doar un incident.

Aeroportul Internaţional din Sibiu reprezintă un obiectiv strategic pentru Summit-ul din 2019. Sibiu va organiza în 2019 primul Summit UE, la o zi după Brexit, în care se va discuta despre viitorul blocului comunitar, eveniment la care vor participa mii de persoane, printre care 27 de lideri europeni.

Reprezentanţii aeroportului sibian au anunţat, în urma declaraţiilor prefectului, că au raportat incidentul din 22 martie Autorităţii Aeronautice Civile Române.

“În data de 22 martie 2018, două persoane, un adult şi un minor, au escaladat gardul de protecţie al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele două persoane au intenţionat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinse de către personalul aeroportuar care a gestionat situaţia conform procedurilor, iar cei doi au fost preluaţi de către Poliţia Transporturi pentru cercetări. Aeroportul Internaţional Sibiu a pus la dispoziţia poliţiei materialele video care au surprins momentul în care cei doi au pătruns în perimetrul aeroportului în mod ilicit. Precizăm faptul ca persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor. Acest incident a fost raportat şi Autorităţii Aeronautice Civile Romane, autoritate competentă în domeniul securităţii aviaţiei civile”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă