16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Sindicatele cer explicații de la premierul Cîțu, care a spus că nu mai dă bani dacă nu vede rezultat

Sindicatele din Educație așteaptă explicații de la premierul Cîțu, după ce acesta a spus că nu va mai finanța Educația, Sănătatea și Cercetarea dacă nu obțin rezultate.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este neplăcut surprinsă de declarația recentă a Prim-Ministrului Florin Cîțu potrivit căruia nu dorește ca Guvernul să mai facă investiții în educație, cercetare și sănătate fără rezultate, fără să precizeze clar la ce fel de investiții se referă”, precizează un comunicat de presă al Federației.

„Domnule Prim-Ministru, Florin Cîțu, cum am putea face performanță în educație, dacă și în acest an, în care Guvernul condus de d-voastră a acordat acestui sistem puțin peste 3 la sută din PIB? Nici măcar nu este respectată legea în vigoare, prin care învățământul ar trebui să aibă o finanțare de 6% din PIB. Media europeană este de aproximativ 5%, iar în țări precum Franța, UK, Norvegia sau Germania se văd rezultatele acestor investiții”, precizează comunicatul transmis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„În România anului 2021, când în alte țări materia școlară se studiază la clasă cu  ajutorul proiecțiilor holografice 3D, folosind dispozitive tehnice de ultimă generație, noi avem peste 1.000 de unități de învățământ care au toalete în curte, fără apă curentă și canalizare, în care nu poate fi respectat nici măcar minimul de igienă sanitară”, menționează comunicatul transmis de FSLI.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă