Papa Francisc  (Foto: Arhivă)

Papa Francisc (Foto: Arhivă)

SNSPA va colabora cu fundația Scholas Occurrentes, coordonată de Papa Francisc

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a Fundației pontificale Scholas Occurrentes, a fost invitată să colaboreze în cadrul noului program internațional denumit University of Meaning / Universidad del Sentido, inițiat de Papa Francisc.

Mihai Diac 0 comentarii

SNSPA din București și Universitatea Națională din Hurlingham au semnat, vineri, 11 septembrie, un acord de colaborare cu Fundația pontificală Scholas Occurrentes.

Acordul prevede crearea a două centre regionale, în cadrul celor două universități - din România și Argentina, care să dezvolte, în Europa și America de Sud, proiectele propuse de programul University of Meaning. Cele două centre vor pregăti tineri pentru provocările actuale și viitoare, generate de nouă criză cu care se confruntă umanitatea în prezent, informează un comunicat transmis de SNSPA.

“SNSPA a jucat și joacă un rol internațional din ce in ce mai important în abordarea unor teme educaționale majore. Am fost și suntem prezenți în dialogul global privind educația, la nivelul Băncii Mondiale, UNESCO, Asociației Internaționale a Universităților (IAU), Inițiativei Universităților Europene - CIVICA, Procesului Bologna, cooperării educaționale UE-ASIA, UE - America Latina, World Academy of Art & Science, iar lista nu se oprește aici. Suntem onorați să fim invitați să participăm la acest program educațional global - University of Meaning - inițiat la îndemnul Papei Francisc, cu ocazia intervenției Sanctității Sale, din 5 iunie 2020, privind importanța educației pentru omenire”, a declarat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Comentarii

loading...