6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialSNSPA va colabora cu fundația Scholas Occurrentes, coordonată de Papa Francisc

SNSPA va colabora cu fundația Scholas Occurrentes, coordonată de Papa Francisc

SNSPA din București și Universitatea Națională din Hurlingham au semnat, vineri, 11 septembrie, un acord de colaborare cu Fundația pontificală Scholas Occurrentes.

Acordul prevede crearea a două centre regionale, în cadrul celor două universități – din România și Argentina, care să dezvolte, în Europa și America de Sud, proiectele propuse de programul University of Meaning. Cele două centre vor pregăti tineri pentru provocările actuale și viitoare, generate de nouă criză cu care se confruntă umanitatea în prezent, informează un comunicat transmis de SNSPA.

“SNSPA a jucat și joacă un rol internațional din ce in ce mai important în abordarea unor teme educaționale majore. Am fost și suntem prezenți în dialogul global privind educația, la nivelul Băncii Mondiale, UNESCO, Asociației Internaționale a Universităților (IAU), Inițiativei Universităților Europene – CIVICA, Procesului Bologna, cooperării educaționale UE-ASIA, UE – America Latina, World Academy of Art & Science, iar lista nu se oprește aici. Suntem onorați să fim invitați să participăm la acest program educațional global – University of Meaning – inițiat la îndemnul Papei Francisc, cu ocazia intervenției Sanctității Sale, din 5 iunie 2020, privind importanța educației pentru omenire”, a declarat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă