Sorina Pintea: "Inadmisibil". În România, s-au facut șapte proceduri de transplante în 2018

Sorina Pintea: "Inadmisibil". În România, s-au facut șapte proceduri de transplante în 2018

Şapte proceduri de transplant s-au realizat în România de la începutul anului, "ceea ce este inadmisibil", a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a adăugat că nu va lua o decizie legată de Agenţia Naţională de Transplant "la presiunea cuiva".

Rl online 0 comentarii

"Cam de trei săptămâni discut cu oameni vizavi de ceea ce ar trebui să se întâmple în Agenţia Naţională de Transplant. Este evident că nu mai funcţionează în acest moment. Transplantul este o problemă foarte gravă şi nu cred că o decizie luată în urma unui impuls poate face bine. În primul rând va trebui să repornim această activitate", a punctat ea.

Sorina Pintea a vorbit şi despre situaţia transplantului în România, în prezent.

"În România, de la începutul anului s-au făcut şapte proceduri de transplant, ceea ce este inadmisibil, dar, repet, o decizie de moment luată la presiunea cuiva nu va rezolva problema", a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a participat miercuri la prezentarea procedurii de implantare de valvă aortică transcateter de către experţii de la Institutul "C.C. Iliescu" şi la lansarea platformei mereusanatosi.ro.

Comentarii

loading...