13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialSpitalul de Urgenţă din Craiova, plin de insecte și paturi vechi, a...

Spitalul de Urgenţă din Craiova, plin de insecte și paturi vechi, a fost sancţionat

O echipă a DSP Dolj a mers la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce părinţii copiilor internaţi în Secţia de Pediatrie s-au plans de condiţiile improprii de igienă.

Potrivit DSP Dolj, echipa de control nu a găsit gândaci, aşa cum au spus părinţii pe reţele de socializare, însă numărul mare de pacienţi şi de însoţitori a fost un motiv pentru ca unitatea medical să fie sancţionată cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

“Au fost în control colegii mei, nu au găsit gândaci, dar au găsit supra-aglomerare. Deci ce se întâmplă: cele două secţii de pediatrie sunt pe un etaj. Una este în igienizare şi funcţionează la 30% din capacitate şi din cauza asta e o supra-aglomerare acolo. S-au dus colegii mei, au găsit un număr de însoţitori mai mare decât paturile de însoţitori şi au dat amendă. Vorbim despre 5.000 de lei şi ei oricum aveau planificată ogienizarea secţiei 1 de pediatrie, urmează să intre şi în secţia 2, de unde au fost reclamaţiile. A coincis şi cu numărul crescut de viroze şi au fost şi solicitări foarte multe, dar ei nu trebuiau să interneze mai mult decât numărul de paturi pe care îl au”, a declarat, joi, pentru Mediafax, Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Craiova.

La Spitalul de Urgenţă din Craiova a izbucnit un scandal la începutul acestei săptămâni, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns facebook de faptul că în secţia de pediatrie a unităţii spitaliceşti s-au găsit gândaci şi condiţii improprii de igienă.

Însoţitorul unei mame internate cu copilul ei în Spitalul de Urgenţă din Craiova a postat pe Facebook, la începutul săptămânii, o fotografie despre care susţine că a fost făcută în secţia de Pediatrie a unităţii spitaliceşti.

“Spitalul nr. 1 de urgenţă Craiova 2018, secţia pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiţii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat de 1500×800 dacă este şi atât, fără perne, fără paturi. Numai de furat sunteţi buni, dar să modernizaţi un spital nu vreţi că nu vă mai săturaţi de bani. Femeile muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane… Fără un frigider să îţi pui mâncarea, fără un dulap să îţi pui hainele”, a scris însoţitorul unei mame internate.

 

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă