13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialSpitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, neurochirurgi germani efectuează operații pe creier

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, neurochirurgi germani efectuează operații pe creier

El a spus că SJU Suceava dispune de un sistem de neuronavigaţie de ultimă generaţie care este utilizat la efectuarea de intervenţii chirurgicale pe creier, urmând să fie folosit de echipe mixte formate din medici suceveni şi germani.

Potrivit lui Rîmbu, în baza colaborării existente între SJU Suceava şi Centrul de Epileptologie din Bochum, vor ajunge la unitatea medicală suceveană doi profesori universitari, un epileptolog şi un neurochirurg.

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a SJU Suceava, medicul Anatolii Buzdugan, a spus că sistemul de neuronavigaţie a fost pus în funcţiune în urmă cu câteva luni şi a fost folosit la 12 intervenţii.

Totodată, Buzdugan a menţionat că sistemul de neuronavigaţie va fi completat cu un microscop, astfel încât precizia intervenţiei să fie mult mai mare.

Sistemul de neuronavigaţie a costat 500.000 de euro, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava.

”Parteneriatul cu medicii germani este un mare câştig. Vor veni medici de la Bochum să opereze la noi, dar avem discuţii şi cu medici din Augsburg şi Gunzburg. Vreau să-i felicit pe medicii noştri pentru iniţativă”, a spus preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, care a asistat la o demonstraţie efectuată de şeful Secţiei de Neurochirurgie pentru a vedea cum funcţionează aparatul, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă