25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocial„Spring Storm – 18”. Militari din mai multe țări se antrenează împreună...

„Spring Storm – 18”. Militari din mai multe țări se antrenează împreună în Dobrogea și Marea Neagră

„Exerciţiul Spring Storm 18 are la bază un concept unic de antrenare întrunită a Forţelor Navale, Aeriene şi Terestre, accentul fiind pus pe secvenţe specifice operaţiilor amfibii în cadru aliat, precum şi pe secvenţe de luptă împotriva minelor marine, într-o zonă de debarcare pe ţărm“, au declarat reprezentanții Forţelor Navale Române.

Scenariul tactic a cuprins o secvenţă de desant amfibiu şi una de luptă împotriva unor grupări paramilitare ostile. Conform acestuia, infanteriştii marini români şi americani vor lua cu asalt teritoriul inamic, iar militarii de la bordul navelor şi aeronavelor vor securiza zona de intervenţie, conform Statului Major al Forţelor Navale (SMFN). După anihilarea inamicului, acțiunea a continuat într-un poligon de luptă urbană, unde au fost aplicate proceduri standard de operare pentru dezamorsarea dispozitivelor explozive improvizate, pentru eliberare de ostateci şi pentru recucerirea unei localităţi izolate.

„Spring Storm – 18” are un caracter multinațional prin participarea forțelor americane, bulgare, georgiene, ucrainiene, interinstituțional prin participarea Gărzii de Coastă și întrunit prin participarea forțelor navale, terestre și aeriene ale României.

Scenariul are la bază elementele unei operații de apărare colectivă conform articolului 5 al Alianței Nord Atlantice, iar cadrul tactic presupune un raid amfibiu desfășurat în condițiile unei amenințări hibride cu forțe convenționale și paramilitare. De asemenea, au fost puse în aplicare elemente tactice specifice luptei urbane, precum și proceduri standard de apărare pentru anihilarea unei grupări militare ostile prin desantare.

În cadrul exercițiului este dedicat un modul de instrucție tactică pentru personalul militar feminin (Female Engagement Team) ce cuprinde antrenamente teoretice și practice privind lupta urbană și trageri cu armamentul de infanterie.

Exercițiul „Spring Storm – 18″ este planificat de către Statul Major al Forțelor Navale și condus de către Componenta Operațională Navală.

Din partea Forţelor Navale Române, participă fregata “Regele Ferdinand”, corveta “Viceamiral Eugeniu Roşca”, nava purtătoare de rachete “Pescăruşul”, monitorul “Lascăr Catargiu”, vedeta blindată “Opanez”, nava maritimă pentru scafandri “Grigore Antipa”, nava hidrografică “Alexandru Cătuneanu”, o companie de infanterie marină din Batalionul 107, un detaşament de scafandri de luptă, remorcherul maritim “Viteazul” şi două remorchere de port.

Forţele Aeriene Române participă cu două aeronave Mig-21 Lancer, iar pentru secvenţele de evacuare medicală, acestea asigură un elicopter IAR-330 şi o aeronavă Spartan C-27 J.

Forţele Terestre Române participă cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată şi Garda de Coastă este reprezentată de o navă de patrulare.

Forţele militare române se instruiesc, în cadru aliat, în colaborare cu parteneri din Bulgaria, Franţa, Georgia, Statele Unite şi Ucraina. SUA participă cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51), o companie de infanterie marină şi nava de suport USNS Carson City, Franţa este reprezentată de fregata „Jean Bart” (D-615), iar Georgia, Bulgaria şi Ucraina participă cu ofiţeri de stat major şi cu câte o echipă specializată în lupta împotriva dispozitivelor explozive.

 

Fotografii realizate de Ovidiu Oprea

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă