9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialStudiu: Cei mai mulți români vor unirea cu Republica Moldova

Studiu: Cei mai mulți români vor unirea cu Republica Moldova

Potrivit sursei citate, la întrebarea “Dvs., personal, aţi fi mai degrabă de acord sau mai degrabă împotriva unirii României cu Republica Moldova?”, 59% au răspuns “de acord”, 27% au răspuns împotrivă, iar 14% “nu ştiu/nu răspund”.

Sondajul mai relevă că 85% dintre cei chestionaţi s-au declarat mândri că sunt români, 8% au răspuns că nu sunt mândri, iar 7% nu ştiu/nu răspund.

Întrebaţi care este cel mai puternic vecin pe care îl are România, 49% au răspuns Ungaria, 19% – Ucraina, 14% – Moldova, 11% – Serbia, 4% – Bulgaria, iar 3% au răspuns “altul”.

Totodată, 31% dintre intervievaţi consideră că România ar trebui să aibă cele mai bune relaţii cu Ungaria, 28% cu Moldova, 12% cu Ucraina, 12% cu Bulgaria, 5% cu Serbia, 5% cu toţii, 3% cu niciunul şi 4% cu altul.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-17 noiembrie pe un eşantion de 807 subiecţi, probabilist, aleator, având o marjă de eroare de 3,2%.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă