Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studiu. Șase din zece companii vor acorda angajaților prime de sărbători

Studiu. Șase din zece companii vor acorda angajaților prime de sărbători

Șase din zece angajatori din România vor oferi prime angajaților în luna decembrie, arată un barometru de opinie realizat de firma de consultanță Frames și de firma de traininguri și evenimente corporate TrainYourBrain.

Mihai Diac 0 comentarii

Potrivit aceluiași sondaj, în peste 65 la sută dintre companiile din România se vor organiza petreceri de Crăciun.

Studiul s-a realizat pe un eșantion format din peste 500 de persoane cu funcții de decizie din tot spectrul economic - oameni de afaceri, manageri, responsabili de resurse umane. Întrebați în ce măsură aceste evenimente influențează viața companiilor, peste 70 la sută dintre respondenți au spus că ,,în mare măsură’’, asociind aceste evenimente cu o serie de momente speciale dedicate angajaților.

Cei mai mulți dintre cei intervievați (65 la sută) au indicat petrecerea de Crăciun drept principalul eveniment din viața companiei în această perioadă, urmat de petrecerea pentru copii (16 la sută), team building-ul (12 la sută) și ieșirea cu colegii în oraș (7 la sută). Potrivit managerului TrainYourBrain, Alexandru Bălțat, petrecerea de Crăciun a ajuns să facă diferența între ofertele de HR.

Cel mai bun moment pentru fidelizarea angajaților

,,Este mai mult decât o petrecere. În funcție de locul, tematica, succesul organizării acesteia, angajații români au ajuns să își raporteze perspectivele de angajare în noul an. Pentru managerii de HR, este cel mai bun moment pentru racolarea sau fidelizarea resursei umane, indispensabile pentru succesul companiei”, spune Alexandru Bălțat.

Întrebați dacă vor acorda prime de sărbători angajaților, 60% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ, 23% au răspuns ,,posibil’’, iar 17% au răspuns negativ sau au refuzat să se pronunțe.

Dintre cei care au declarat că vor oferi prime, marea majoritate lucrează în sectorul de stat, în retail, în domeniul bancar, asigurări, software, HR, telecom, pharma, servicii financiare și industria auto.

Dintre cei care au indicat răspunsul ,,posibil’’, cei mai mulți activează în construcții,  servicii către populație și activități de suport.

Motivarea personalului asigură succesul firmei

,,Analizând domeniile unde se vor acorda prime de sărbători, reiese faptul că retailul și sectorul de stat sunt în prim-plan. Dincolo de mediul bugetar, unde decizia este administrativă, în retail este rezultatul unui an excelent de vânzări. Este interesant și faptul că pe lista celor care vor acorda prime de sărbători se află și firme care au performat nesatisfăcător în 2018, semn că fidelizarea și motivarea angajaților sunt prioritare”, afirmă Alexandru Bălțat.

Întrebați ce alte forme de premiere vor implementa în această perioadă, altele decât primele de sărbători, peste 50% dintre respondenți au indicat coșurile de produse tradiționale de Crăciun. Pe lista beneficiilor s-au mai aflat bilete gratuite la evenimente și spectacole, vouchere de discount la diverși retaileri, traininguri/participări la conferințe, vacanțe și călătorii etc.

,,Fidelizarea angajaților rămâne cheia de boltă a activității de HR și în 2019. Să îți motivezi echipa, să le oferi cele mai bune condiții de muncă, să îi determini prin prime și surprize de orice fel să performeze mai bine  sunt elementele esențiale pe care trebuie să le ia în calcul orice companie, indiferent de mărime și puterea financiară. Într-o economie în care criza forței de muncă este tot mai acută, fără dezvoltarea unor politici de HR flexibile, customizabile, adaptate așteptărilor angajaților, este puțin probabil să reușești să performezi. Succesul unei companii depinde în cea mai mare măsură de oameni, iar sintagma ,,oricine poate fi înlocuit”  și-a dovedit de multă vreme limitele negative”, consideră Adrian Negrescu, project manager Frames.

Cea de-a patra ediție a Barometrului Frames&TrainYourBrain a fost realizată în perioada 15-30 noiembrie, pe un eșantion de 500 de respondenți din tot spectrul
economic.

Comentarii

loading...