Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studiu: Traficanții au tendința de a vinde drogurile pe internet

Studiu: Traficanții au tendința de a vinde drogurile pe internet

Un studiu realizat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii împreună cu Europol relevă tendinţa traficanţilor de a vinde drogurile pe internet.

Rl online 0 comentarii

Frédéric Denecker, specialist în cadrul Observatorului, arată că au fost descoperite, la nivel global, peste 100 de pieţe în ”internetul ascuns”, aşa-numitul darknet, unde două treimi din tranzacţii implică drogurile.

”Am identificat peste 100 de piete globale de darknet, în cadrul cărora au loc vânzări de droguri. În raportul european am subliniat şi importanţa mediului virtual obişnuit şi importanţa social media. Pieţele online par să devină din ce în ce mai importante”, a declarat marţi Frédéric Denecker, din cadrul Observatorului European de Droguri şi Toxicomanii, într-o conferinţă de presă organizată de Agenţia Naţională Antidrog.

Specialistul a precizat că în darknet două treimi din tranzacţii implică drogurile.

De asemenea, a mai spus el, şi reţelele sociale au început să devină o problemă, mai ales în ceea ce priveşte furnizarea de noi substanţe psihoactive şi accesul la medicamente consumate abuziv.

Raportul european privind consumul de droguri în 2016 a fost prezentat în 7 iunie în Parlamentul European. Documentul arată că, în general, disponibilitatea drogurilor este ridicată, iar în anumite zone este în creştere: au fost raportate peste 1 milion de capturi de droguri ilicite în 2016 şi peste 92 de milioane de adulţi din Europa (15-64 de ani) au consumat un drog ilicit de-a lungul vieţii.

 

Comentarii

loading...