Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Suceava: Secţia de Neurochirurgie, dotată cu un microscop performant cumpărat de Primărie

Primăria Suceava a virat un milion de lei în contul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) în vederea achiziţionării unui microscop performant ce va completa sistemul de neuronavigaţie de ultimă generaţie din Secţia de Neurochirurgie, a declarat miercuri edilul şef Ion Lungu.

Rl online 0 comentarii

Săptămâna trecută, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, anunţa că unitatea spitalicească va beneficia de expertiza a doi specialişti germani care vor executa intervenţii neurochirurgicale pe creier, începând din luna iunie.

El a precizat că SJU Suceava dispune de un sistem de neuronavigaţie de ultimă generaţie care este utilizat la efectuarea de intervenţii chirurgicale pe creier, urmând să fie folosit de echipe mixte formate din medici suceveni şi germani.

Potrivit lui Rîmbu, în baza colaborării existente între SJU Suceava şi Centrul de Epileptologie din Bochum, vor ajunge la unitatea medicală suceveană doi profesori universitari, un epileptolog şi un neurochirurg.

Totodată, şeful Secţiei de Neurochirurgie a SJU Suceava, medicul Anatolii Buzdugan, a spus că sistemul de neuronavigaţie a fost pus în funcţiune în urmă cu luni şi a fost folosit la 12 intervenţii.

Buzdugan preciza atunci că sistemul de neuronavigaţie va fi completat cu un microscop, astfel încât precizia intervenţiei să fie mult mai mare.

Sistemul de neuronavigaţie a costat 500.000 de euro, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava.

''Parteneriatul cu medicii germani este un mare câştig. Vor veni medici de la Bochum să opereze la noi, dar avem discuţii şi cu medici din Augsburg şi Gunzburg. Vreau să-i felicit pe medicii noştri pentru iniţativă", declara preşedintele CJ Suceava după ce a asistat la o demonstraţie efectuată de şeful Secţiei de Neurochirurgie pentru a vedea cum funcţionează aparatul.

Comentarii

loading...