23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialSuceava: Secţia de Neurochirurgie, dotată cu un microscop performant cumpărat de Primărie

Suceava: Secţia de Neurochirurgie, dotată cu un microscop performant cumpărat de Primărie

Săptămâna trecută, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, anunţa că unitatea spitalicească va beneficia de expertiza a doi specialişti germani care vor executa intervenţii neurochirurgicale pe creier, începând din luna iunie.

El a precizat că SJU Suceava dispune de un sistem de neuronavigaţie de ultimă generaţie care este utilizat la efectuarea de intervenţii chirurgicale pe creier, urmând să fie folosit de echipe mixte formate din medici suceveni şi germani.

Potrivit lui Rîmbu, în baza colaborării existente între SJU Suceava şi Centrul de Epileptologie din Bochum, vor ajunge la unitatea medicală suceveană doi profesori universitari, un epileptolog şi un neurochirurg.

Totodată, şeful Secţiei de Neurochirurgie a SJU Suceava, medicul Anatolii Buzdugan, a spus că sistemul de neuronavigaţie a fost pus în funcţiune în urmă cu luni şi a fost folosit la 12 intervenţii.

Buzdugan preciza atunci că sistemul de neuronavigaţie va fi completat cu un microscop, astfel încât precizia intervenţiei să fie mult mai mare.

Sistemul de neuronavigaţie a costat 500.000 de euro, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava.

”Parteneriatul cu medicii germani este un mare câştig. Vor veni medici de la Bochum să opereze la noi, dar avem discuţii şi cu medici din Augsburg şi Gunzburg. Vreau să-i felicit pe medicii noştri pentru iniţativă”, declara preşedintele CJ Suceava după ce a asistat la o demonstraţie efectuată de şeful Secţiei de Neurochirurgie pentru a vedea cum funcţionează aparatul.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă