23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialSuceava: Ţigări de contrabandă de peste 360.000 lei, confiscate la frontieră

Suceava: Ţigări de contrabandă de peste 360.000 lei, confiscate la frontieră

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Ilie Poroch Seriţan, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în localitatea Straja, poliţiştii de frontieră ai STPF Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, au identificat pe un drum forestier două autoturisme de teren, despre care existau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. S-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestora, moment în care şoferii mijloacelor de transport au încercat să se sustragă de la control, schimbând direcţia de deplasare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar persoanele în cauză nu s-au supus, fapt pentru care a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical, iar în acel moment cei doi conducători auto au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure.

În urma verificării autoturismelor, s-a constatat că în acestea se aflau colete cu ţigări de contrabandă, ce au fost duse la sediul STPF Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 30.975 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 362.198 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă