10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialSudan: Furtună de nisip peste capitala Khartoum. Mai multe zboruri au fost...

Sudan: Furtună de nisip peste capitala Khartoum. Mai multe zboruri au fost anulate

Mai multe zboruri interne şi internaţionale au fost anulate după ce o alertă a fost publicată înainte de răsăritul soarelui de către departamentul meteorologic, potrivit unui responsabil al aeroportului din Khartoum.

“De la ora 03.00 (05.00 GMT), niciun avion nu a aterizat sau decolat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al aeroportului din Khartoum, Mohamed Mahdi.

“Din cauza vremii nefavorabile, estimăm că aeroportul va rămâne închis până la noi ordine”, a adăugat el, precizând că două zboruri operate de companii aeriene sudaneze private care veneau de la Cairo şi Kuweit au fost redirecţionate spre Port Soudan.

Aceste furtuni de nisip, numite local “Houboub”, sunt ceva obişnuit în Sudan, în special la Khartoum, dar ele trec în general în câteva ore.

Furtuna de joi ar urma însă să dureze mai mult timp, potrivit buletinului meteorologic, şi puţinii locuitori care se aventurează în exterior se plâng de o vizibilitate foarte scăzută.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă