11.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSocialSuma donată cu sprijinul Libris.ro către Salvați Copiii a depășit 200.000 euro

Suma donată cu sprijinul Libris.ro către Salvați Copiii a depășit 200.000 euro

Salvaţi Copiii va dota secţia de neonatologie cu aparatură medicală performantă, absolut necesară actului medical, în valoare totală de 20.766 de euro, sumă ce provine integral din donațiile realizate prin intermediul Libris.ro de către clienții librăriei.

Astfel, maternitatea din Alba Iulia va putea să asigure o intervenţie medicală imediată şi adecvată în cazurile de prematuritate, având la dispoziţie o masă radiantă Baby Therm Draeger, în valoare de 7.500 euro, un analizor de gaze sangvine Opti Medical, a cărui valoare se ridică la 6.366 de euro și un incubator terapie intensivă – Atom Rabee Incu Dutchmed, în valoare de 6.900 euro.

În maternitatea Alba Iulia se nasc anual în jur de 1.200 de copii, dintre care cca. 10% prematuri, cu nevoi speciale de ingrijire din primul minut de viață.

Libris.ro s-a alăturat programului de reducere a mortalității infantile al organizației Salvați Copiii în decembrie 2014, metodă pusă la dispoziția utilizatorilor fiind una foarte simplă. La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, acestora li se oferă opțiunea de a dona pentru Salvați Copiii. 230.000 de clienți au donat până acum, iar valoarea medie a unei donații este de 3,8 de lei.

“Ne bucurăm să vedem că procentul clienților care aleg să facă și o donație atunci când comandă prin intermediul Libris.ro este de 23%, o valoare aliniată la media europeană. Clienții au posibilitatea de a adăuga o sumă la comanda lor, 1 leu, 3 lei, 5 lei sau o altă sumă pe care o completează ei. Valoarea medie a unei donații este sub 1 euro, ceea ce ne arată o dată în plus că din puțin putem face mult bine. Sumele donate de clienți sunt folosite integral pentru dotarea maternităților în proiectul cu Salvați Copiii” –declară Loredana Tudor, Director de Marketing Libris.ro.

Până acum, sumele donate, în valoare totală de peste 200.000 de euro, au fost folosite pentru echiparea Spitalului de Copii Sfânta Maria Iași, Spitalului de Obstetrică Ginecologie „Ioan Sbârcea” Brașov, Spitalului Județean de Urgență pentru Copii Brașov, Maternității Filantropia și Maternității Polizu din București și Maternității „Dominic Stanca” Cluj-Napoca si, din 26 februarie, Maternitatea Spitalului Județean Alba Iulia.

“Stă și în puterea noastră să modelăm lumea în care trăim, să facem bine, să dăruim speranță. Peste 230.000 de clienți Libris au rezonat cu acest proiect. Lor le mulțumim astăzi pentru că am ajuns la Alba-Iulia, la a șaptea dotare împreună cu Salvați Copiii și pentru că am atins pragul de 200.000 de euro donați cu sprijinul librăriei online Libris.ro –adaugă Loredana Tudor.

Deși mortalitatea perinatală ajunge la 90% dacă un prematur precoce nu se naşte în spitalul adecvat echipat, în prezent, în România există doar 23 de unități de nivel III de terapie intensivă nou-născuți, dintre care nouă în București.

“Este deja a şaptea dotare pe care Salvaţi Copiii o face împreună cu Libris.ro. Dincolo de faptul că secțiile pentru copii primesc aparatură medicală vitală pentru salvarea bebeluşilor, o reușită a acestui demers este responsabilizarea atât a publicului larg, cât şi a companiilor. Pentru noi, un partener ca Libris.ro este un semnal pozitiv pentru întreaga societate, este un exemplu de colaborare între sectorul ONG şi sectorul privat cu impact major în vieţile copiilor. Sperăm ca aceste acţiuni să fie un exemplu pentru cât mai multe companii” , a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte executiv Salvaţi Copiii.

Echipamentele medicale insuficiente rămân o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România. 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

 

Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului...

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Rectorul SNSPA...
Ultima oră
Pe aceeași temă