8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialSute de oameni la racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei

Sute de oameni la racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei

Începând cu ora 18,00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a început slujba de priveghere închinată Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Duminică la ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă în România vineri de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de mitropolitul de Patra, Hrisostom.

Tot vineri, a sosit la Bucureşti Patriarhul Bartolomeu, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, înaltul ierarh urmând să participe duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale.

Patriarhul ecumenic va participa, împreună cu patriarhul BOR, Daniel, şi delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei la o slujbă de Te Deum în Catedrala Patriarhală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă