8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialTarom aduce azi prima comandă de 200.000 de măști din China pentru...

Tarom aduce azi prima comandă de 200.000 de măști din China pentru personalul medical!

Comanda din această seară și cele care vor mai urma sunt asigurate de compania Unifarm.

Adrian Ionel, directorul UNIFARM a declarat că, în aceste zile încep să vină comenzile guvernamentale pentru instituțiile spitalicești: ”Sunt niște comenzi foarte mari care încep să vină. Prima va veni cu sprijinul Tarom în această seară. Vreau să-i mulțumesc companiei aeriene pentru sprijinul oferit. Este primul zbor Cargo după 10 ani și primul zbor în China după 17 ani pentru a ne sprijini pe noi. Avionul va ateriza în această seară pe Aeroportul Otopeni, urmând ca în zilele următoare să vină și alte 12 transporturi pentru comenziile pe care le-am făcut. Sunt multe comenzi care vin pe cale terestră, cu TIR-urile, din mai multe țări din Europa”.

Cele 200.000 de măști sunt destinate liniei întâi a medicilor care se luptă în spitale cu COVID-19.

Directorul Unifarm a mai declarat faptul că a ajuns în țară și prima tranșă din comanda de două milioane de teste, făcută de guvern în Coreea de Sud.

“Avem o comandă dată de două milioane de teste din Coreea. A venit o primă tranșă de 200 de mii, care sunt în curs de distribuție. Ele vor sosi pe tranșe de 200 de mii în măsura în care avem nevoie de ele. Aceste teste nu pot veni toate deodată fiindcă au o durată de viață scurtă. Trebuie folosite în timp util ca să nu expire”.

Joi seară, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a adus, de asemenea, în țară, echipamente de protecție medicală din Turcia, anume 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3, cumpărate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Distribuirea se va face cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU.

Cu sprijinul inspectoratelor județene pentru Situații de Urgență, echipamentele de protecție vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă