9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialFlota Tarom s-a înnoit cu două aeronave Boeing

Flota Tarom s-a înnoit cu două aeronave Boeing

Aeronavele nou intrate în flotă în Anul Centenarului vor purta numele celebre ale personalităţilor care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: “Mihai Viteazul” şi “Alexandru Ioan Cuza”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că două aeronave noi vor intra, în perioada următoare, în flota Tarom.

Anul trecut, alte două aeronave Boeing 737-800 NG au intrat în flota companiei. Acestea au fost preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, şi botezate “Marea Unire” şi “Sarmizegetusa”.

”Plata pentru cele două aeronave tip Boieng 737-800 va începe peste 24 de luni, timp în care compania Tarom va putea utiliza la capacitate maximă potenţialul de transport de pasageri pe rutele existente şi alte rute noi”, a informat, joi, compania de stat.

Aeronavele au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania Boeing, pentru o perioadă de şapte ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă cu respectarea regulamentului privind încheierea contractelor de achiziţie/mixte de aeronave, aprobat prin decizia directorului general Tarom.

Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2.300 de mile nautice (4.259,6 km).

La acest moment, Tarom este singura companie din România care cuprinde în flotă aeronave tip Boeing 737-800 NG cu această configuraţie şi utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi multe alte facilităţi pentru confortul şi plăcerea pasagerilor noştri.

“Prin reînnoirea flotei, compania Tarom transmite un semnal vizibil, credibil şi puternic în piaţa de profil. Ne bucurăm foarte mult că în Anul Centenarului compania Tarom îşi recapătă aripile. Este o promisiune îndeplinită, atât pentru pasagerii noştri cât şi pentru angajaţii Tarom. Cu toţii avem nevoie să credem, din nou, că Tarom se poate reinventa şi poate recâştiga un loc onorabil pe piaţa de profil”, a declarat directorul general Tarom, Werner-Wilhelm Wolff.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei, după ce, în ultimii zece ani, compania a raportat pierderi în fiecare an.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

”Din această sumă, peste 10% sunt fonduri destinate investiţiilor pe sectorul IT. Creşterea totală la capitolul investiţii este de 64,4%, faţă de bugetul companiei pentru anul 2017”, arată datele societăţii.

În 2016, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă