18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialTaxă pentru ridicarea gunoiului, scumpită, din aprilie

Taxă pentru ridicarea gunoiului, scumpită, din aprilie

De exemplu, asociația de proprietari a unui bloc cu 66 de apartamente, din cartierul Drumul Taberei, a plătit 1.060 de lei pentru serviciul de ridicare a deșeurilor de la ghenă, pe luna aprilie, față de factura de 960 de lei. Aferentă lunii martie.

De aceeași scumpire a serviciului de salubrizare au avut parte și locatarii din cartierul Militari. „Plătim cu aproximativ 200 de lei mai mult pentru ridicarea gunoiului. Ni s-a spus de la Primărie că putem să primim bonuri, o reducere a banilor plătiți pentru acest serviciu, dacă o să predăm deșeurile selectiv. Dar, deocamdată nu este clar cum o să procedăm”, ne-a declarat președintele unei asociații de proprietari a unui bloc de pe Strada Apusului.

Cei de la firma de salubrizare le-au spus asociațiilor de proprietari că scumpirea se datorează eliminării subvenției pentru ridicarea deșeurilor, de către Primăria Sectorului 6.

 

Explicațiile primarului

 Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, spune că nu știe nimic despre o subvenție acordată de administrația locală pentru ridicarea deșeurilor de la blocurile de locuințe. „Noi (n.r. – Primăria Sectorului 6) am lansat un proiect, prin care asociațiile de proprietari să plătească mai puțin pentru ridicarea deșeurilor, dacă predau deșeurile selectiv uneia dintre cele patru firme de salubrizare autorizate. Nu știu să fi existat o subvenție acordată pentru ridicarea deșeurilor. Nu știam de această scumpire, dar o să mă interesez”, ne-a declarat Mutu.

Compania de salubrizare „URBAN“ a mai fost protagonista unui scandal în sectorul 6, în anii precedenți, înainte de reînnoirea contractului cu Primăria, când întârzia curățenia de pe străzi și ridicarea deșeurilor.

 

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă