Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Teatrul Excelsior anunţă un turneu naţional cu spectacolul "Toţi K1 pentru România"

Teatrul Excelsior anunţă din 9 mai turneul naţional "Toţi K1 pentru România", un spectacol de evocare istorică în care teatrul se îmbină cu muzica şi artele vizuale, proiect din cadrul campaniei Centenarul Marii Uniri.

Rl online 0 comentarii

Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Proiect K1, Tuan, Iuliana Tudor, Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu, Sorin Francu, Daniel Lazăr şi grupul Crai Nou fac parte din acest proiect. 

Primele spectacole din turneul naţional "Toţi K1 pentru România - Unirea, Visul unei Naţiuni" vor avea loc în oraşele: Craiova, miercuri 9 mai, ora 20.00, Piaţa Fraţii Buzeşti; Curtea de Argeş, joi 10 mai, ora 20.00, Stadionul Municipal, în faţa Sălii de Sport; Baia Mare, vineri 25 mai, ora 20.00, Piaţa Libertăţii; Satu Mare, sâmbătă 26 mai, ora 20.00, Piaţa Libertăţii; Alba Iulia, duminică 27 mai, ora 20:00, la Cetate; Suceava, 21 iunie, ora 20.00, parcarea Iulius Mall; Constanţa, 12 iulie, ora 20.00, Piaţa Ştefan cel Mare. 

"M-am alăturat cu drag proiectului "Toţi K1 pentru România" fiindcă sunt convins că fiorul patriotic al cântecelor noastre trebuie dus mai departe. Eu le-am cântat aşa cum le-am moştenit de la bunicii mei şi le-am ţinut vii în sufletele românilor. Generaţia de azi le-a preluat şi le duce mai departe în ritmurile ei. Aşa ele vor trăi şi îi vor însufleţi mai departe pe români”, spuen Dumitru Furdui Iancu. 

Paula Seling: "La mine acasă, în Maramureş, toti bătrânii cântau şi vorbeau cu evlavie despre unire. Am înţeles din povestirile lor cât de mult au suferit ca supuşi ai străinilor şi cât de mult au dorit ca fraţii din Moldova şi cei din Ţara Românească să trăiască laolaltă şi să se numească toţi români. Cânt cu bucurie în acest proiect căci simt vibraţia şi energia dragostei de ţară şi de neam".

"Mărturisesc public, pentru cei mai puţini informaţi, că am avut şansa ca bunicul meu - care a luptat în tranşeele primului Război Mondial - să devină aghiotantul Reginei Maria, pentru ca mai târziu, după 23 august 1944, să fie ultimul prim ministru democrat investit ca atare de Regele Mihai. Şi astăzi, la ceasul aniversar al patriei lui şi a mea deopotrivă, eu umil nepot, mai am o şansă: să întruchipez statura măreaţă a Regelui Ferdinand Întregitorul. Se ştie că acesta a împroprietărit ostaşii care s-au luptat pe fronturile patriei. Dar să nu uităm că Regele Ferdinand a împroprietărit şi România. Cu o ţară!... Ţara noastră, al cărei destin depinde şi de noi. Trăiască România!”, a spus Vlad Rădescu. 

Comentarii

loading...