21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialTimiş: Spitalul Municipal va avea un nou corp de 7 etaje pentru...

Timiş: Spitalul Municipal va avea un nou corp de 7 etaje pentru blocurile operatorii

Șantierul va urma să fie deschis anul viitor.

“Primăria va construi un corp de clădire cu şase-şapte etaje la Clinicile Noi (sediul central al Spitalului Municipal – n.r.) pentru blocurile operatorii, terapia intensivă, secţiile chirurgicale, dar şi laboratorul de analize medicale şi anatomie patologică. Suntem la faza de plan urbanistic zonal, iar în câteva luni putem lansa şi studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, pentru a mai decongestiona activitatea”, a declarat luni, pentru Agerpres, managerul general al Spitalului Municipal Timişoara, dr. Olimpia Oprea.

În prezent, Spitalul Municipal Timişoara are 23 de secţii care-şi desfăşoară activitatea în 13 clădiri din întregul oraş.

După ce aceste secţii vor fi mutate în noul corp, vechea clădire va fi reabilitată şi supraetajată cu un nivel. Faţada imobilului, monument istoric construit între 1902-1903, bogată în ornamente arhitectonice, dispărute în anii postbelici, va fi refăcută.

“Am semnat săptămâna trecută contractul de proiectare şi execuţie pentru extinderea Spitalului Municipal cu un corp nou dedicat unui laborator de radioterapie, a unui acces principal la acest corp şi a unui ambulatoriu. Avem proiectare cu execuţie la pachet, valoarea proiectului fiind de 1,8 milioane lei fără TVA (…) Noua construcţie va avea acces pentru vizitatori, sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiare, iar buncărul de radioterapie va fi dotat cu echipamente noi”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Totodată, Olimpia Oprea spune că municipalitatea va construi şi o nouă maternitate a oraşului, dotarea cu aparatura medicală fiind asigurată de Ministerul Sănătăţii.

“Primăria ne-a dat pentru maternitate un spaţiu de 4.000 metri pătraţi, acolo se vor construi şi funcţiuni administrative, bucătărie pentru clinicile din oraş, cu excepţia Clinicilor Noi, precum şi spălătoria, ceea ce ne va aduce înjumătăţirea costurilor la curăţarea rufelor”, a punctat managerul Spitalului Municipal.

Clinicile Noi s-au construit la începutul veacului XX, pe locul unuia dintre fostele bastioane ale cetăţii, ansamblul fiind la început destinaţie pentru şcoala de cadeţi de infanterie, care învăţau în cadrul Şcolii imperiale şi regale de cadeţi de infanterie. În anul 1902 a început construcţia clădirii în forma actuală, iar după 1948 a devenit spital municipal.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă