Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

Tinerii români sunt invitați să devină studenți în Rusia

Rusia a organizat o expoziție online pentru a prezenta oferta Universităților din această țară pentru tinerii români.

Mihai Diac 0 comentarii

Rusia a organizat o expoziție online pentru a prezenta oferta Universităților din această țară pentru tinerii români.

Peste 800 de persoane au participat la expoziția pe teme educaționale “În Rusia, în căutarea cunoștinţelor", care a avut loc pe 29 și 30 octombrie 2020. Participanții la eveniment au ascultat 35 de prelegeri, s-au familiarizat cu programele educaționale din cele mai relevante domenii și au discutat cu profesori universitari. 

Reprezentanții a 23 de universități ruse de top au vorbit despre posibilitățile de educație profesională pentru compatrioți și pentru cetățenii români. Principalii vorbitori au fost reprezentanți ai Școlii Superioare de Economie, ai Universității Federale din regiunea Ural “B.N. Elțîn”, de la Universitatea de Stat ”N.I. Lobacevski” din Nijni Novgorod, ai Universităţii de Stat din Sankt Petersburg, ai Universităţii de Stat “I.S. Turgheniev” din orașul Oriol, de la Universitatea de Stat pentru zona arctică din Murmansk, de la Universitatea Tehnologică de Stat “Stankin” din Moscova, ai Universităţii de Stat din Tiumen și de la multe alte instituţii de învăţămînt superior din Rusia.

Aflat la prima ediție în România, proiectul educațional "În Rusia, în căutarea cunoștinţelor" s-a desfășurat cu sprijinul Centrului Rus de Ştiinţă și Cultură din București și al Ambasadei Federației Ruse în România.

Comentarii

loading...