Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader, discuţii în Malaezia cu alţi români condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri

Toader, discuţii în Malaezia cu alţi români condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, duminică, cu Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri şi condamnaţi la moarte de Curtea de Apel şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale.

Iulian Budușan 0 comentarii

"În închisoarea Simpang Renggam se află încarceraţi Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri, condamnaţi la moarte de Curtea de Apel, şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale a Malaeziei. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţenii români, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaeziei privind activităţi de cooperare juridică", se arată într-un comunicat de presă al ministerului Justiţiei.

În cadrul vizitei în Malaezia, delegaţia ministerului Justiţiei, au avut o întrevedere cu avocatul cetăţenilor români condamnaţi în Malaezia pentru trafic de droguri, întâlnirea având loc la Kuala Lumpur.

"Discuţiile s-au purtat asupra cadrului juridic în materie, cu referire la situaţia celor trei cetăţeni români şi posibilele demersuri legale în ceea ce îi priveşte, în mod corespunzător etapelor procesuale în care se află aceştia", potrivit sursei citate.

Totodată, întrevederea cu conducerea închisorii Simpang Renggam, Johor a avut loc la sediul penitenciarului. Discuţiile au purtat, cu precădere, asupra problematicii specifice sistemelor penitenciare din cele două state.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, vineri, şi cu Ionuţ Alexandru Gologan, românul condamnat, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri şi arestat din 2012.

Comentarii

loading...