7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialToate avantajele pe care un ascensor profesional le asigură într-un spital

Toate avantajele pe care un ascensor profesional le asigură într-un spital

Ascensoarele pentru spitale sunt cele mai importante sisteme de transport din cadrul acestor imobile, ușurând cu mult activitatea zilnică a brancardierilor, prin mișcări rapide de la o secție la alta, din blocul operator la rezerva pacientului.

Ce avantaje trebuie să ofere un ascensor pentru spitale și cum poate fi deosebit un produs de top de un lift oarecare, rămâne să aflați în rândurile acestui articol:

Dotări de top din grijă pentru pacienți
Cele mai bune ascensoare pentru spitale transportă fiecare pacient în parte, de sus în jos și de jos în sus. Fie că aceștia se află în scaunul cu rotile, sau abia au ieșit din sala de operații, un ascensor de top oferă pacienților cea mai bună experiență de utilizare, din punct de vedere al confortului și al siguranței.

Nivelul de zgomot este extrem de redus într-un astfel de ascensor, pentru ca pacienții aflați în convalescență să nu fie deranjați. Gradul ridicat de adaptabilitate poate oferi o dinamică excelentă, astfel încât pacienții să poată fi transportați de la ambulanță și până in blocul operator, în doar câteva secunde.

Sisteme eficiențe de siguranță
Siguranța pacienților este principalul aspect în jurul căruia sunt concepute și realizate sistemele de siguranță ale unui ascensor pentru spitale. În primul rând, viteza acestora este reglabilă. De exemplu, un ascensor MP GO! Evolution are 3 trepte diferite de 1.0 – 1.6 – 2.5 m/s.

Un alt sistem de siguranță extrem de imporant pentru un astfel de produs este sistemul de emergență eficient, ce permite, alături de sistemul precis de închidere al ușilor, o evacuare a pacienților din lift, în cel mai scurt timp posibil.

Spațiu suficient
Un alt detaliu ce trebuie tratat cu o foarte mare responsabilitate, atunci când se alege modelul de lift pentru spital, este spațiul pe care îl oferă. Dacă spre deosebire de un ascensor pentru clădirile de birouri, în care se iau în calcul numărul maxim de persoane ce pot încăpea în același timp în lift, aici lucrurile stau puțin diferit.

Un ascensor extrem de spațios trebuie să poată transporta în același timp un pat de spital mobil, brancardier, asistentă, medic, sau chiar mai mulți pacienți în același timp. De aceea, cele mai bune astfel de produse nu doar că sunt extrem de generoase pentru un astfel de volum, dar oferă și posibiliatea de a intra pe o ușa și de a ieși pe alta, pentru un flux mai bun.

Ascensoarele pentru spitale reprezintă o categorie specială de produse, ce trebuie să prezinte o serie de particularități specifice, orientate către pacienți. Un astfel de lift foarte bun nu doar că permite un flux dinamic, în funcție de numărul de cazuri pe oră, dar oferă siguranța și confort, pentru alinarea suferinței fiecărui bolnav.

Nu în ultimul rând, sistemele de securitate primează, astfel de ascensoare fiind dotate cu un sistem de emergență inteligent și uși ce pot fi deschise în cel mai rapid timp. De aceea, diferența dintre un ascensor pentru spital profesional și un lift învechit contează enorm în cadrul unei unităti medicale de elită.

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...
Ultima oră
Pe aceeași temă