15 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Toate troleibuzele STB vor fi reverificate, după incendiul izbucnit la un vehicul de pe linia 86

„Directorul General al Societății de Transport București – STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică, 07.06.2020, reverificarea instalațiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societății, după ce un incendiu a izbucnit la un troleibuz din linia 86”, a anunțat, duminică, 7 iunie, un comunicat al STB.

Această decizie a fost luată după ce duminică, în jurul orei 11.00, „șoferul unui troleibuz din linia 86 a depistat apariția unui incendiu, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord. În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectați. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului și numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepția liniilor de troleibuz 79 și 86, din cauza opririi tensiunii în rețea, pentru a permite intervenția pompierilor”, a menționat comunicatul STB.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut, într-o declarație televizată, că troleibuzul care a luat foc duminică fusese verificat tehnic cu doar o zi înainte, astfel că ea suspectează și posibilitatea unui „sabotaj”.

Troleibuzul, marca Astra Irisbus, fusese achiziționat pentru fosta RATB și face parte din lotul produs și livrat între anii 2004-2006.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă