12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialTortură. ANP dă vina pe presă pentru încălcarea drepturilor deținuților. Anunță dubiosul...

Tortură. ANP dă vina pe presă pentru încălcarea drepturilor deținuților. Anunță dubiosul Dumitrașcu.

Tortură

O comisie aprobă, comandantul cu grade militare respinge.Solicitarea lui Liviu Dragnea de a primi o permisie de ziua lui a fost respinsă de directorul penitenciarului Rahova, după ce inițial fusese aprobată de comisie, a declarat Sorin Dumitrașcu, purtătorul de vorbe din Administrația Națională a Penitenciarelor, șef al Asociației Sindicatelor din Penitenciare!Cererea ar fi fost respinsă după ce informația a ajuns în presă, pentru că Dragnea ar fi fost favorizat față de alți deținuți.

Invenții

Potrivit purtătorului de vorbe al ANP, profesorul de management online pe site-uri obscure, expertul în penitenciare de lux și șef de Sindicat Penitenciar, Sorin Dumitrașcu,  permisiile se acordă de regulă pentru bună purtare abia după cel puțin un an de detenție, pe când Liviu Dragnea ar fi beneficiat de acest tip de recompensă după numai cinci luni de detenție.

Nimic mai fals. Ce spune legea?

Legea 254/2013 completată cu legea 169/2017 spune, la Art. 98, aliniat 1, litera e, următoarele: Persoanelor condamnate care au o bună conduită și care au întreprins eforturile necesare în cadrul muncii prestate sau în cadrul activităților educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, al instruirii școlare și al formării profesionale li se acordă, prin procedura stabilită prin decizia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, următoarele recompense:e) permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an. Astfel, Liviu Dragnea, ar fi primit conform legii, o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare.Dragnea ar fi urmat să iasă din închisoare pentru o zi, chiar de ziua sa de naștere.

Liviu Dragnea se luptă să iasă definitiv din închisoare

Liviu Dragnea are pe rol o contestație în anulare, formulată pe 18 octombrie, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

Acesta a depus și un recurs în casație, pe 22 octombrie, prin care, Liviu Dragnea vrea să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi jumătate de închisoare.

 

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă