Tot mai multe școli închise

Tot mai multe școli închise

Evoluția pandemiei COVID-19 determină autoritățile să închidă tot mai multe unități de învățământ preuniversitar pentru cursurile față în față.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de marţi, suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică la Liceul "Tudor Vladimirescu", pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a înregistrării unor cazuri de COVID-19.

Până pe 16 martie inclusiv cursurile la Liceul "Tudor Vladimirescu" se vor desfăşura online.

"Având în vedere evoluţia pandemiei de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2 şi a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la nivelul Municipiului Bucureşti cu valoarea de 2,56 la mia de locuitori, raportată la data de 02.03.2021, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, cu luarea în considerare a adresei Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti prin care se propune suspendarea activităţilor ce presupun prezenţa fizică a elevilor în sălile de cursuri pentru o unitate şcolară de pe raza municipiului Bucureşti, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât suspendarea activităţii didactice ce presupune prezenţa fizică, la nivelul unităţii de învăţământ Liceul Teoretic 'Tudor Vladimirescu'", potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

 

Statistica ministerului

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Educației, în perioada 23 februarie - 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

- 405 infectări în rândul elevilor;

- 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic;

- 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada menționată.

Datele au fost colectate pe ultimele 7 zile, ultima zi de raportare fiind luni, 1 martie 2021.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ia în calcul ca elevii din clasa

 a VIII-a şi clasa a XII-a să meargă la cursuri în format fizic, chiar dacă şcoala este încadrată în scenariul roşu de funcţionare.

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ieri, județul Ilfov a intrat în scenariul roșu, după ce, în urma testelor efectuate, s-a constatat o creștere semnificativă a numărului de infectări cu Sars COV 2.

Până la această dată, nu a fost luată nicio decizie a autorităților.

Comentarii

loading...