5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialTOTUL Verde. a început plantarea de lavandă în sectorul 4

TOTUL Verde. a început plantarea de lavandă în sectorul 4

În România, cultura lavandei este la început! Cu toate acestea, există un loc în care lucrările sunt avansate! Este vorba de sectorul 4, locul în care predomină, în fiecare primăvară, mirosul preferat al romanilor sau egiptenilor antici!

Lavanda sau levănțica este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică, deoarece crengile se lemnifică. Are frunze veșnice, chiar și iarna. De obicei, frunzele sunt verde-argintiu, dar sunt și soiuri cu frunze verzi sau argintii.

 

TOTUL Verde. SA a trecut deja în acțiune. S-au plantat aproape 3.000 de puieți de lavandă pe spațiile verzi din sector, iar în zilele următoare, vor mai fi plantați cel puțin încă pe atât, după ce, în toamnă, au fost sădiți alți 10.000 de astfel de arbuști.

 

Beneficiile acestei plante sunt nenumărate. Lavanda e o minune a naturii! Pe lângă țânțari, această plantă alungă și alte insecte precum moliile sau muștele.

Lavanda mai este numită si regina mirosului, fiind considerată o plantă aromatica care poate schimba stările de spirit.

Este o plantă nepretențioasă, care nu necesită îngrijire deosebită, rezistă la secetă și nu are dăunători. Lavanda plantată în grădină necesită doar tunderea tijelor florale, în perioada de înflorire sau imediat după.

 

În serile de vară, ne putem bucura de mirosul ei binefăcător.

FOTO: Gabi Boholț

 

Peste 6.000 de copăcei, în sudul Capitalei

A început plantarea primilor 6.000 de pomi în sectorul 4. S-a început cu zonele în care s-au făcut defrișări! Acolo unde un copac se află în declin biologic, este înlocuit cu alți șase copaci, tei sau platani! Mai ales în zonele publice, de spațiu verde. Este vorba de parcurile dintre blocurile sau de zonele amenajate la șosea.

Între timp, un transport masiv de puieți a ajuns în curtea depozitului Totul VERDE.S.A, astfel că acțiunea de înverzire a sectorului va continua în această primăvară, la scară largă! Inclusiv acolo unde oamenii au solicitat așa ceva.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă