16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

S-au dat amenzi de aproape 40.000 de lei pentru magazinele de la Transfăgărășan

Polițiștii, inspectorii sanitar – vererinari și cei de la Protecția Consumatorului au aplicat, în ultimele zile, amenzi de aproape 40.000 de lei pentru magazinele de la Transfăgărășan.

Verificările au avut loc în zona localităților Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

Controalele efectuate vineri, 30 iulie 2021, au verificat activităţile de comerţ desfăşurate de către agenţii economici şi combaterea evaziunii fiscale, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu. La verificări au mai participat inspectori de la Direcţia de Sănătate Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi de la Comisariatul Judeţean Sibiu pentru Protecţia Consumatorilor.

Cu prilejul acestor controale a fost constatată și o infracţiune la Legea nr. 84/1998 privind protejarea mărcilor şi a indicaţiilor geografice. Concret, este vorba de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Bunurile care fac obiectul acestei infracţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă