25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialTratamentele moderne care au revoluționat vizita la dentist

Tratamentele moderne care au revoluționat vizita la dentist

Iata un top 3 al aparatelor, procedurilor și tehnologiilor moderne din stomatologie, care ajută la obținerea unor rezultate spectaculoase când vine vorba despre restaurare dentară.

Tomograful dentar, vârful diagnosticării în stomatologie

Tomografiile dentare CB-CT permit o analiza completa a aparatului dento-maxilar, înregistrînd structurile mandibulare și maxilare într-o singură captură. Imaginea este reconstruită fără distorsiuni, măriri, micșorări și suprapuneri, permițînd astfel măsuratori precise și soluții eficiente pentru pacient. Un alt mare avantaj al tomografiei dentare CB-CT este cantitatea de radiații foarte scăzută in comparatie cu radiografia clasica.

 ”În implantologia modernă, tomografia are o mare responsabilitate: să mă informeze pe mine, medicul implantolog, despre forma și dimensiunea crestei alveolare, despre densitatea osului si formatiuni anatomice de care trebuie sa tin cont. În funcție de acești parametri, se aleg implanturile dentare (dimensiunea și forma lor) și dimensiunea spirelor, decizii foarte importante când vine vorba de succesul implantului dentar”, a explicat dr. Claudiu Lupascu, medic coordonator Clinica LLL Dental.

Microscopul, noul ”instrument” folosit în tratamentele pe canal

În secolul XXI, nervul dintelui și tratamentele pe canal sunt realizate la microscop. Tratamentul endodontic la microscop aduce mai multe beneficii pe termen lung pentru pacient, deoarece o mare parte dintre anomaliile canalelor nu pot fi observate pe radiografii si nici cu ochiul liber. Cu ajutorul microscopului dentar se poate vizualiza direct și în detaliu morfologia radiculară si interiorul camerei pulpare.

”Microscopul dentar în endodonție aduce beneficii atât nouă, ca medici, cât mai ales pacienților. Astfel: tratamentele endodontice au o rată de succes mult mai mare, pot fi detectate canale atipice, închise perforațiile, scoase din canal acele rupte, cu ajutorul microscopului se pot vizualiza chiar micro-fisuri și fracturi în lungimea dintelui, permite salvarea unor dinți care altfel ar trebui extrași, facilitează comunicarea eficientă cu pacientul – datorită posibilității de a realiza poze și/sau înregistrări video în timpul tratamentului endodontic, diagnosticul este exact și permite efectuarea unui tratament de calitate prin sigilarea completă a canalelor, evitându-se astfel retratamentele”, a explicat specialistul.

Laserul, cel mai modern tratament pentru parodontoză

Tratamentul Parodontal cu Laser este o procedură minim- invazivă, ce reprezintă o îmbunătățire față de chirurgia obișnuită. Se adresează tuturor celor care suferă de parodontoze, în toate stadiile lor.

 ”Laserul este alternativa blândă, fără incizii, a chirurgiei parodontale cu lambou. Energia emisă de laser vaporizează în mod selectiv doar bacteriile și țesuturile afectate de boala din șanțul gingival și pungile parodontale. Aspectul foarte important este că la același nivel de putere, țesuturile sănătoase nu sunt afectate”, explică dr. Claudiu Lupascu.

 ”Echipamentele și dispozitivele performante ne sunt de folos în elaborarea unui diagnostic corect și în obținerea celor mai bune tratamente. Așadar, cele mai multe și mai importante beneficii sunt de partea pacientului. Tehnologia performantă nu face neapărat medicii mai buni sau mai pricepuți, dar, în mâinile celor care o stăpânesc, poate face minuni”, a completat şi dr. Manuela Lupascu, medic stomatolog la aceeaşi clinică.

 

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă