19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialTrei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de internet

Trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de internet

”În anul 2018, aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România (72,4%) au acces la reţeaua de internet de acasă, 62,9% dintre acestea fiind localizate în mediul urban”, se arată în comunicat.

Pe regiuni, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).

Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt, în proporţie de 82,1%, conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%) şi de conexiunile narrowband (12,5%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8%, din care 89,7% în ultimele 3 luni. Totodată, dintre utilizatorii curenţi, 75,5% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creştere cu 2,2 puncte procentuale faţă de anul anterior (75,5% faţă de 73,3%).

Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 93,6% în regiunea Bucureşti – Ilfov care constituie cel mai ridicat procent din ţară, urmată de regiunile Vest (88,3%) ṣi Nord – Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud-Muntenia (71,0%) ṣi Sud-Est (69,9%).

Proporţia bărbaţilor care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor, 79,7% faţă de 77,9%, diferenţa fiind doar de 1,8 puncte procentuale, în scădere faţă de anul anterior când se înregistra o diferenţă de 2,7 puncte procentuale.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă