16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialTulcea: Circa 300 de hectare au fost inundate din cauza cotelor crescute...

Tulcea: Circa 300 de hectare au fost inundate din cauza cotelor crescute ale Dunării

Directoarea Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Maria Mahu, a declarat, luni, în timpul şedinţei Colegiului prefectural, că în oraşul Isaccea o livadă de cais înfiinţată pe o suprafaţă 100 de hectare şi 30 de hectare cultivate cu migdal au fost afectate din cauza temperaturilor scăzute înregistrate săptămâna trecută.

“Până acum nu am primit nicio înştiinţare cu privire la faptul că cele două culturi au fost afectate. Avem în schimb înştiinţări în zona Smârdan de la două societăţi comerciale cu suprafeţe cultivate cu rapiţă şi orz care se află sub apă. Urmează să verificăm cele două sesizări”, a afirmat directoarea DAJ.

În acelaşi timp, directorul filialei teritoriale a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Marius Damian, a prezentat situaţia activităţii instituţiei desfăşurate în primele trei luni ale anului, iar potrivit acesteia, la comanda beneficiarilor, în perioada amintită în judeţ au funcţionat 13 staţii de pompare care au evacuat 21.873.000 metru cub de apă cu un consum de energie în valoare de 369.525 lei.

“Apa nu se poate evacua imediat din incintele îndiguite, mai ales după topirea zăpezii. Estimez că, în momentul de faţă, în întregul judeţ există circa 300 de hectare de teren arabil sub ape”, a precizat directorul Damian.

De peste o săptămână, nivelul Dunării a depăşit cota de atenţie pe raza judeţului Tulcea, iar debitul Dunării, potrivit subprefectului Corvin Bangu, va continua să crească în perioada imediat următoare.

Având în vedere cotele crescute ale fluviului, autorităţile au decis, în urmă cu o săptămână, punerea în funcţiune a 16 staţii de pompare, cheltuielile necesitate de funcţionarea acestora urmând să fie suportate de la bugetul statului.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă