Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Tulcea: Viteză minimă pentru navigație pe sectorul românesc al Dunării

Toate navele care tranzitează sectorul românesc al Dunării au obligaţia de a reduce viteza până la limita producerii de valuri, se arată într-o decizie a Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) făcută publică joi pe site-ul propriu.

Rl online 0 comentarii

Măsura are în vedere protejarea digurilor de apărare împotriva inundaţiilor ale comunităţilor situate pe malul Dunării, în contextul în care nivelul fluviului a depăşit cota de atenţie de mai multe zile între Baziaş şi Bara Sulina.

"Totodată, navele aflate în staţionare au obligaţia de a lua măsuri sporite de siguranţă pentru evitarea producerii unor evenimente de navigaţie. Comandanţii de nave au obligaţia de respecta cu stricteţe semnalizarea costieră şi plutitoare existentă, în sensul nedeplasării de pe poziţie sau avarierii acesteia, pentru a nu afecta siguranţa navigaţiei precum şi de a anunţa AFDJ RA Galaţi cu privire la deplasarea acestor semnale de pe poziţie", se arată în decizia semnată de directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru.

Nerespectarea deciziei AFDJ atrage răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz, potrivit sursei menţionate.

La nivelul judeţului Tulcea, Dunărea a depăşit joi cotele de atenţie cu până la 42 de centimetri, dar sunt mai mici decât cotele de inundaţie cu minimum 38 de centimetri.

Comentarii

loading...