Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O turistă din România, testată pozitiv în aeroport în Grecia, va sta 14 zile în carantină.

O turistă din România, testată pozitiv în aeroport în Grecia, va sta 14 zile în carantină.

Turistă din România, plasată în carantină după ce a fost identificată pozitiv în Grecia

Primul turist străin aterizat în insula grecească Creta după redeschiderea zborurilor la care testul de Covid-19 a ieșit pozitiv este din România.

Petronel Tudor 0 comentarii

Autoritățile sanitare din Grecia au anunțat că în urma testelor făcute în 2 iulie turiștilor veniți în insula Creta din România au identificat o persoană infectată cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie care după ce făcut testul pe aeroport a plecat pentru 24 de ore în izolare în camera de hotel. Ea va fi mutată într-un centru de carantină pus la dispoziție de autoritățile elene sau va fi transferată la un spital dacă starea de sănătate se va agrava. La momentul testării nu prezenta simptome specifice Covid-19.

„Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de autorităţile elene la solicitarea reprezentanţilor misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinaţia finală fiind Insula Creta. Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină.”, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Autoritățile din Grecia au anunțat că de la 1 iulie au efectuat prin sondaj teste de Covid-19 unui număr de 5.889 persoane venite pentru vacanță în însorita țară europeană. Peste 1.400 dintre testele moleculare au fost analizate și virusul a fost identificat în cinci cazuri, la femei din Suedia, Serbia și România (primul caz în Insula Creta) dar și un cuplu din Grecia revenit în țară.

Comentarii

loading...