6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialUn adolescent de 17 ani, reţinut în cazul crimei din zona de...

Un adolescent de 17 ani, reţinut în cazul crimei din zona de agrement Pacea

Poliţiştii din Botoşani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal, au reţinut un adolescent de 17 ani, care este considerat principalul suspect al crimei care a avut loc, miercuri, într-o pădure din zona de agrement Pacea din municipiul Botoşani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, procurorul Valeriu Chihaia, tânărul ar fi ucis cu mai multe lovituri de cuţit o elevă de 18 ani, cu care ieşise în pădurea de la marginea Botoşaniului, pentru a face fotografii.

Adolescentul şi-a fi recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, a precizat sursa citată.

El urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de omor calificat.

O fată de 15 ani a fost găsită moartă în zonă. Un botoşănean care îşi plimba câinele a văzut cadavrul fetei şi a sunat de urgenţă la 112.

La locul indicat au ajuns mai multe maşini de Poliţie cu criminalişti, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Medicii au examinat corpul fetei asupra căruia au găsit peste 10 plăgi, semn că fata a fost înjunghiată cu un obiect ascuţit. Loviturile i-au fost aplicate în zona inimii. La prima vedere pare că fata s-a stins în urmă cu aproximativ o oră.  De asemenea, este foarte posibil ca ea să fi fost omorâtă în altă parte şi aruncată în păduricea de la Pacea.

 Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat pentru Mediafax că tripla crimă de la Braşov are la bază un comportament extremist, de tip „totul sau nimic”. De asemenea, specialistul spune că bărbatul care şi-a ucis familia poate suferi de psihoză.

Ca un psiholog criminalist nu mă surprinde acest caz, care este unul ce are la bază un comportament extremist. «Mina Minovici» are semnalate cazuri de ucidere de 5 copii, urmate de sinucidere. În ceea ce priveşte acest caz regretabil, trebuie să existe o cauzalitate externă, tradusă în neajunsuri economice, în disperarea aceasta a elementului uman, rodit de frustrare, de anxietate sau de depresie. Poate să existe şi răzbunare, dar şi gelozie”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist mai spune că bărbatul care şi-a ucis cei doi copii şi soţia ar putea suferi de un început de psihoză.

„Ceea ce însă este regretabil este că discutăm despre o conduită extremă, de totul sau nimic. Individul nostru îşi sacrifică întreaga famile, se face făptuitor de triplă crimă apoi se predă. Predarea este un gest de descărcare afectivă a frustrărilor care l-au hrănit şi l-au condus către gestul criminal. Poate fi debutul către o psihoză, dar este încă prea devreme pentru o stabili ceva cu exactitate”, a mai declarat Butoi. 

Un bărbat şi-a omorât soţia în vârstă de 42 de ani şi pe cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani, apoi s-a predat la Poliţie, în Braşov.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, la sediul IPJ Braşov s-a prezentat un bărbat de 43 ani care a afirmat că şi-a omorât soţia şi cei doi copii.

 
„În urma primelor verificări, acest lucru se confirmă: soţia acestuia, în vârstă de 42 ani, copiii, în vârstă de 18 ani (fată) şi 13 ani (băiat)”, au spus sursele citate.

Poliţiştii şi conducerea IPJ Braşov sunt la faţa locului, iar presupusul autorul este reţinut şi cercetat pentru omor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă