Un An Nou Fericit! Revelion 2018 în România, mii de persoane au întâmpinat Anul Nou

Un An Nou Fericit! Revelion 2018 în România, mii de persoane au întâmpinat Anul Nou

Petreceri în aer liber, focuri de artificii, spectacole de lumini și multă voie bună , așa au petrecul de Revelion românii din cele mai multe orașe ale țării.

Rl online 0 comentarii

Petrecerile de la Palatul Parlamentului, Centrul Vechi sau concertele din pieţe şi parcuri au fost, anul acesta, câteva dintre variantele pe care le-au avut la dispoziţie bucureştenii pentru a petrece noaptea dintre ani. Traficul va fi restricţionat de Anul Nou, în contextul în care la manifestarea de Revelion din Piaţa George Enescu se estimează că vor fi prezenţi aproximativ 30.000 de oameni, anunţă reprezentaţii Brigăzii Rutiere, informează Mediafax.

Mii de persoane au participat la Revelionul 2018 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde au asistat la concerte de muzică şi la un spectacol de jocuri de lumini, lasere şi focuri de artificii care a durat aproape 15 minute, Primăria distribuind celor prezenţi peste 700 de sticle cu şampanie.

Programul de Revelion a început duminică seara la ora 22 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca cu concerte susţinute de DJ Project & Mira şi de trupa Hara, iar la miezul nopţii a avut loc un spectacol de lasere, lumini şi artificii care a durat aproape 15 minute, urmat de concertul trupei Ro-Mania.

Un cronometru cu numărătoarea inversă pentru ultimele secunde din anul 2017 a fost proiectat pe acoperişul Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Mihail”.

Pe scena amplasată în piaţă au urcat înainte de miezul nopţii reprezentanţi ai Primăriei Cluj-Napoca şi organizatori ai Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii, primarul Emil Boc nefiind prezent la petrecerea de Revelion.

Primăria Cluj-Napoca a distribuit celor aflaţi în Piaţa Unirii peste 700 de sticle cu şampanie.

În Bucureşti, pentru al cincilea an consecutiv, Palatul Parlamentului a găzduit, în Sala Unirii, petrecerea de Revelion cu tema „Glamour Party”.

Petrecerea de Revelion a început la ora 19:30, cu un moment instrumental susţinut de Hypnotique - Electric Violin Band şi a continuat cu un concert susţinut de Cornel Verban Orchestra. În jurul orei 23:45, pe esplanada Palatului Parlamentului, a putut fi urmărit un foc de artificii, iar noul an a debutat cu un concert susţinut de Ştefan Bănică.

În timp ce la Palatul Parlamentului cântă Ştefan Bănica, Horia Brenciu va susţine un recital în noapte dintre ani la Berăria H. Tot la restaurantul din Herăstrău va cânta şi formaţia Azur, sau Ioana Ignat.

În acest an, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a organizat Revelionul în Piaţa George Enescu, lângă Ateneul român. Potrivit reprezentanţilor PMB, petrecerea a început la ora 19.00 şi va dura 6 ore, timp în care pe scena din piaţă vor urca artişti precum Carla’s Dreams, Holograf, Loredana, Connect-R, Zoli TOTH Project, Delia,Voltaj, Florin Chilian, Corina, Vunk, Andra, Direcţia 5, Randi sau Vescan. Prezentatori vor fi Ionela Năstase şi CRBL.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 organizează, începând cu ora 19.30, în Parcul Titan un Revelion tematic, prin care bucureştenii sunt invitaţi să petreacă intrarea în 2018, an în care este sărbătorită Marea Unire.

Denumit „100 şi La mulţi ani!”, spectacolul dedicat Revelionului va dura timp de cinci ore iar pe scenă vor urca artişti şi trupe precum Cornelia Tihon & Taraful Daniel Bădoi, Crina Matei & Band, Cobzality, Omul cu Şobolani, Noaptea târziu, La Familia şi Bosquito. Trupa Voltaj va încheia evenimentul dedicat Revelionului 2018.

Trafic restricţionat în Capitală în ajunul Anului Nou

Întrucât duminică, începând cu ora 19:00, va avea loc „Revelionul 2017-2018” în Piaţa George Enescu, la care sunt aşteptaţi peste 30.000 de oameni, Brigada Rutieră anunţă că traficul va fi restricţionat.

Astfel, circulaţia va fi închisă pe strada Benjamin Franklin, între Calea Victoriei şi strada Nicolae Golescu, în perioada 27.12.2017, orele 09.00 – 02.01.2018, orele 09:00; pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi strada Ion Câmpineanu; pe strada Ştirbei Vodă, între strada Luterană şi Calea Victoriei, strada George Enescu, strada Episcopiei, strada C-tin Esarcu, strada Dem I. Dobrescu, strada C. A. Rosetti în perioada 31.12.2017, orele 17:00 şi 01.01.2018, orele 05:00.

„În data de 31.12.2017, restricţiile se vor face gradual, în funcţie de afluenţa publicului spectator”, a precizat Brigada Rutieră.

Rute ocolitoare sunt: Piaţa Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii; Piaţa Victoriei – Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenţei.

Comentarii

loading...