13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialÎncărcătura preţioasă de lingouri, pierdută de un avion rusesc pe o pistă...

Încărcătura preţioasă de lingouri, pierdută de un avion rusesc pe o pistă din Siberia

Aparatul de transport AN-12 al companiei Nimbus era pe cale să decoleze de pe pista aeroportului Irkutsk, când una din trapele avionului a fost smulsă şi o parte din încărcătură s-a răspândit pe sol, a anunţat comitetul de anchetă.

Imagini difuzate de autorităţi arată zeci de lingouri din metal preţios, deşi nu s-a precizat dacă este vorba de aur sau argint, răspândite pe pista înzăpezită a aeroportului şi poliţişti inspectând gaura căscată în aparat.

“Deocamdată am găsit 172 de lingouri în greutate de aproximativ 3,4 tone, la o încărcătură depăşind 9 tone, a declarat filiala locală a Ministerului de Interne citată de agenţia TASS.

Potrivit autorităţilor locale, incidentul a fost probabil provocat de o proastă fixare a încărcăturii în interiorul avionului.

Încărcătura aparţine unei companii miniere ruse.

Vasta şi puţin populata regiune Yakutia, situată la 5.000 de kilometri distanţă de Moscova, este foarte bogată în minereuri exploatate de numeroase mine de aur şi diamante.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă