13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialUn bebeluş de 8 luni şi un copil de 10 ani, răpuşi...

Un bebeluş de 8 luni şi un copil de 10 ani, răpuşi de rujeolă

Potrivit informaţiilor oferite de INSP, bebeluşul de 8 luni, din judeţul Bacău, nu putea fi vaccinat împotriva rujeolei şi a fost confirmat prin izolare virală.

Cea de-al doilea decedat este un copil de 10 ani, tot din judeţul Bacău, care a fost confirmat prin test serologic, nefiind imunizat împotriva bolii.

Numărul total de decese, de la izbucnirea epidemiei, a ajuns la 40, niciuna dintre persoane nefiind vaccinată împotriva rujeolei.

Conform sursei citate, în ultima săptămână, au fost raportate alte 123 de persoane bolnave de rujeolă, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Prahova (43) şi Bacău (28), astfel, la nivel naţional sunt peste 11.000 de cazuri de rujeolă.

Din numărul total de cazuri de la producerea epidemiei, cele mai multe au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, cu peste 4.000 de persoane.

În urmă cu o lună, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că, lunar, aproximativ 20.000 de părinţi refuză să îşi vaccineze copii.

“În aceste condiţii, cred că liberul arbitru nu ar trebui să funcţioneze, când este vorba de sănătatea copiilor şi o spun cu foarte mare responsabilitate. Cazurile cresc exponenţial. În ultima lună, am avut 64 de cazuri noi. Lucrurile vor evolua negativ din acest punct de vedere. Cred că nu mai putem să aşteptăm. Va trebui să avem o campanie pro-vaccinare, producătorii vor trebui să aibă campanii prin care să spună cât de benefică este vaccinarea şi că aceste vaccinuri nu au efecte negative. Văzând numărul de decese, pot să spun asta (că părinţii ar trebui să fie obligaţi să-şi vaccineze copiii -n.r.) cu tărie”, a mai spus, în luna februarie, Sorina Pintea.

Proiectul de lege privind vaccinarea se află momentan la Camera Deputaţilor.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă