19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialUn începător are 1.340 de lei salariul la McDonald's România. Un manager...

Un începător are 1.340 de lei salariul la McDonald’s România. Un manager ajunge la 2.250 de lei net

Deficitul mare de personal de pe piaţa muncii se resimte şi în cadrul lanţului de restaurante de tip fast-food McDonald’s, care publică anunţuri de angajare în care menţionează salariile oferite în zone pe unde trec zilnic zeci de mii de persoane. Spre exemplu, un astfel de anunţ este afişat la intarea în restaurantul McDonald´s din Gara de Nord, una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală.

În anunţul de angajare, compania menţionează că pachetul salarial oferit unui candidat este de 1.850 de lei brut (cca. 1.340 de lei net) pe lună pentru poziţiile de crew sau hostess şi de 3.200 de lei brut (cca. 2.250 de lei net) pe lună pentru poziţia de manager trainee. În sumele brute afişate în anunţul de angajare sunt incluse şi bonurile de masă.

Pe lângă acest pachet salarial, angajaţii care aplică pentru poziţiile de crew, hostess sau manager trainee în cadrul companiei americane mai beneficiază de programe de training, program de lucru flexibil, bonusuri şi premii.

Companiile din România se confruntă în prezent cu un deficit major de candidaţi, iar în ultima perioadă au început să publice din ce în ce mai frecvent ofertele salariale – în special angajatorii din retail şi din HoReCa – în încercarea de a atrage numai candidaţii care acceptă aceste condiţii de salarizare.

În plus, o altă tendinţă întâlnită anul acesta pe piaţa muncii este angajarea cu forme legale a unor candidaţi care încă sunt elevi. McDonald´s, de exemplu, avea în vara acestui an un efectiv de peste 700 de angajaţi cu vârsta sub 18 ani dintr-un total de circa 5.000 de angajaţi pe care compania îi are în România.

Pachetul salarial de intrare la McDonald’s este destul de apropiat de nivelul salariului minim pe economie (de 1.450 de lei brut pe lună, respectiv 1.065 de lei net) şi se încadrează în media salarială oferită de angajatorii din acest domeniu. Cu toate acestea, nivelul salarial scăzut din acest sector de activitate determină o fluctuaţie de personal ridicată, astfel că firmele din domeniu sunt într-o permanentă căutare de noi angajaţi.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă