13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUn localnic din Teleorman a descoperit în grădina proprie două proiectile explozive

Un localnic din Teleorman a descoperit în grădina proprie două proiectile explozive

Cele două proiectile proveneau din Al Doilea Război Mondial, iar la unul dintre ele focosul era funcţional.

”Tudor I., de 67 de ani, din localitatea Traian, în timp ce făcea curăţenie în gospodăria sa, a descoperit două elemente de muniţie neexplodate, pe care le-a recunoscut imediat ca fiind proiectile explozive. Fără să se piardă cu cumpătul, acesta a anunţat de îndată poliţia din localitate, luând şi măsuri de izolare a zonei respective până la sosirea autorităţilor (…).

Pirotehnicienii, după efectuarea cercetării zonei în care au fost găsite cele două proiectile, asigurându-se că nu mai sunt şi alte elemente de muniţie, au procedat la identificarea celor două proiectile, unul fiind de calibrul 122 mm, iar celălalt de 76 mm (cu focosul funcţional), ambele din Al Doilea Război Mondial”, se arată în comunicatul ISU Teleorman.

Proiectilele au fost ridicate, transportate şi depozitate în vederea distrugerii ulterioare, împreună cu alte elemente de muniţie ridicate de către pirotehnicienii teleormăneni în cursul anului trecut.

ISU Teleorman le aminteşte celor care descoperă elemente de muniţie neexplodată că, pentru prevenirea accidentelor cauzate de acestea, se interzic următoarele: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc.

Persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată trebuie să anunţe imediat organele de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă