20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialUn nou scandal la Hollywood: Starul filmelor "Mumia", agresat sexual

Un nou scandal la Hollywood: Starul filmelor “Mumia”, agresat sexual

Într-un interviu pentru publicaţia GQ, apărut joi, Fraser a declarat că Philip Berk, care a fost şapte ani preşedinte al HFPA, l-a agresat sexual pe când se aflau în Beverly Hills Hotel, în vara anului 2003.

Actorul american, în vârstă de 49 de ani, spune că acea întâlnire cu Berk este unul dintre motivele pentru care s-a retras din lumina reflectoarelor. Acesta s-a întrebat dacă nu cumva a fost pus pe o listă neagră a HFPA în urma incidentului, de vreme ce a fost rar invitat la galele de după 2003. Fraser mai crede că incidentul este unul dintre motivele pentru care i-a fost afectată cariera.

“Mâna lui stângă mi-a cuprins o fesă şi cu unul dintre degete mi-a atins a…l. Apoi a început să facă cercuri”, a povestit Fraser, adăugând: “M-am simţit bolnav. M-am simţit ca un copil mic. Am simţit că am un mare nod în gât. Am crezut că voi începe să plâng. M-am simţit ca şi cum cineva a aruncat cu vopsea invizibilă pe mine”.

Actorul mai spune că Berk şi-a cerut scuze ulterior printr-o scrisoare, iar reprezentanţii HFPA au spus că nu vor mai fi lăsaţi singuri într-o cameră vreodată.

Totuşi, Berk, care încă este membru HFPA, a negat acuzaţiile lui Fraser.

“Versiunea domnului Fraser este o invenţie”, a spus Berk într-un comunicat transmis GQ. “Scuzele mele nu erau o recunoaştere a unei fapte greşite, au fost obişnuitul text «Dacă am făcut ceva ce l-a deranjat pe dl. Fraser, nu a fost ceva intenţionat şi îmi cer scuze pentru acest lucru”, a mai scris Berk.

Berk a povestit despre acest incident în memoriile sale “With Signs and Wonders”, însă a spus că doar l-a ciupit de posterior pe Fraser, în glumă.

Fraser spune însă că nu a fost o glumă, că i-a fost foarte frică şi că a fost nevoit să înlăture mâna lui Berk.

“HFPA se opune ferm hărţuirii sexuale şi oricărui tip de comportament descris în acest articol. De-a lungul anilor, am continuat să avem o relaţie de muncă pozitivă cu Brendan, care a inclus anunţarea unor nominalizaţi la Globurile de Aur, participarea la ceremonie şi la conferinţe de presă. Acest articol include şi informaţia că HFPA nu a fost pusă la curent cu acest incident la acel moment şi în prezent investigăm acuzaţiile”, au spus reprezentanţii Asociaţiei presei străine de la Hollywood.

Actorul a spus că mişcările #MeToo şi Time’s Up l-au determinat să facă public acest incident.

Iniţiativa Time’s Up a fost lansată de aproximativ 300 de vedete, printre care Natalie Portman, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep şi Jennifer Lawrence. Asociaţia îşi doreşte să apere victimele abuzurilor sexuale, nu numai pe cele de la Hollywood, ci şi pe cele din domenii mai puţin “glamour”, precum restaurante şi agricultură.

Peste 100 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat vehement acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane. În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul “#MeToo” (“Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Brendan Fraser a jucat în filme precum cele din seria “Mumia” (1999), “Poveşti din LA/ Crash” (2004), “Călătorie spre centrul Pământului” (2008). În 2006, Fraser şi colegii săi din distribuţia filmului “Crash” au primit premiul Critics’ Choice la gala Broadcast Film Critics Association Awards, dar şi premiul pentru interpretare la gala Screen Actors Guild Awards.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă