Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un rector critică decizia Parlamentului de a li se permite rectorilor mandate nelimitat

Un rector critică decizia Parlamentului de a li se permite rectorilor mandate nelimitat

Rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. univ. Marian Preda, şi-a exprimat regretul faţă de decizia Parlamentului care permite rectorilor universităţilor să acumuleze un număr nelimitat de mandate.

Mihai Diac 0 comentarii

"Îmi exprim dezacordul faţă de decizia de ieri a Parlamentului României care permite rectorilor universităţilor să deţină un număr nelimitat de mandate, decizie care încalcă principiile democraţiei şi care a fost adoptată fără consultare publică", a anunțat, joi, potrivit unui comunicat de presă, rectorul Marian Preda.

"Pentru a evita derapajele antidemocratice, orice funcţie de conducere aleasă prin vot trebuie ocupată pentru o perioadă limitată de timp, aşa cum ne demonstrează atât teoriile democratice, cât, mai ales, practicile încălcării acestui principiu care au condus la autoritarism, abuzuri şi dictaturi. De altfel, Universitatea din Bucureşti, prin voinţa comunităţii academice de practicare a unei democraţii reale, a integrat principiul mandatelor limitate ale rectorului în Carta sa. Articolul 120, Alineatul 3 din Cartă spune foarte clar că nimeni nu poate ocupa funcţia de rector mai mult de 8 ani, indiferent de perioada mandatelor, de întreruperi sau de circumstanţele acestora", precizează rectorul Universității din București, Marian Preda.

Comentarii

loading...