8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialUn român câştigă la CEDO

Un român câştigă la CEDO

Românul în cauză este Cristian Cătălin Ungureanu, care s-a născut în 1972 şi trăieşte la Ploieşti, conform deciziei publicate pe site-ul CEDO.

În septembrie 2012, soţia lui Ungureanu a intentat divorţ şi a cerut custodia fiului lor, născut în 2006. Ea şi copilul s-au mutat după o lună din locuinţa familială.

În noiembrie 2012, Ungureanu a cerut în instanţă custodia copilului sau dreptul de a-şi vizita fiul în timpul procesului de divorţ.

Instanţa i-a refuzat custodia şi a decis că legea nu permite stabilirea dreptului de a-şi vizita copilul în timpul procesului de divorţ. Decizia definitivă a intervenit în mai 2013.

Divorţul s-a încheiat în noiembrie 2016. Instanţa a hotărât că băiatul trebuie să locuiască cu mama lui şi i-a oferit lui Ungureanu un calendar privind dreptul de a-şi vizita fiul.

În februarie 2018, băiatul s-a mutat permanent la tatăl său la cererea sa, cu acordul ambilor părinţi, după ce mama sa a decis să se mute în alt oraş.

CEDO a hotărât că a fost încălcat dreptul la viaţă familială al bărbatului şi a decis în cazul lui despăgubiri de 8.000 de euro.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă