13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialUn TIR cu 22 de tone de azotat de amoniu a luat...

Un TIR cu 22 de tone de azotat de amoniu a luat foc în Pasul Tihuţa. Șoferul este ucrainean

UPDATE 23,00: Șoferul autotrenului care a luat foc în Pasul Tihuța este un cetățean ucrainean în vârstă de 49 de ani, care nu a fost rănit, au anunțat autoritățile române.

Poliția a precizat că va păzi vehiculul în tot cursul nopții, pentru a asigura perimetrul şi încărcătura. În cursul zilei de vineri se va face transferul încărcăturii într-o altă mașină și se va verifica legalitatea acestui transport.

————————————————

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, un TIR încărcat cu azotat de amoniu a luat foc, joi după-amiaza, la urcare în Pasul Tihuţa, intervenţia fiind dificilă din cauza riscului semnificativ de explozie.

”Din ultimele informaţii, incendiul se manifestă la un TIR încărcat cu 22 tone azotat de amoniu. Incendiul a fost lichidat în zona remorcii, pompierii militari lucrează acum în zona cabinei. La faţa locului intervin pompierii de la GIS Prundu Bârgăului” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Din cauza incediului şi a pericolului de explozie, circulaţia pe DN 17 este blocată pe ambele sensuri.

“DN 17, în Pasul Tihuţa, este blocat la km 105-106, pe ambele sensuri. În zonă se află şi poliţiştii de la rutieră care iau măsurile necesare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă