20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialUn tronson din autostrada Comarnic-Brașov va fi dat în folosință în noiembrie

Un tronson din autostrada Comarnic-Brașov va fi dat în folosință în noiembrie

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi premierul Ludovic Orban au făcut, vineri, o vizită pe amplasamentul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2, sectorul Cristian-Predeal, unde au discutat cu antreprenorul şi au observat progresul fizic înregistrat în ultima perioadă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor, de la ultima vizită a ministrului Lucian Bode, de la începutul lunii aprilie, când stadiul fizic al lucrărilor era la 27,93%, în prezent, conform estimării realizate de către constructor, s-a atins un nivel de peste 50%. La acest progres al lucrărilor s-a ajuns printr-o mobilizare corespunzătoare a constructorului, în ultima săptămână fiind prezente pe şantier foarte multe utilaje şi peste 200 de persoane.

“Dincolo de faptul că această investiţie merge înainte şi merge foarte bine, vreau să constat că după vizita din aprilie, progresul fizic este de peste 50%. Astăzi am primit cea mai bună veste pe care puteam să o primim, de la un anteprenor român serios, care execută pentru prima dată un tronson de autostradă şi anume că lucrările vor finalizate şi tronsonul va fi dat în trafic, în luna noiembrie a acestui an, mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, vorbesc de luna august 2021. Cu 10 luni mai devreme, ceea ce este foarte bine. În acest moment în zona Braşovului sunt multe investiţii şi pe feroviar. Tot ce înseamnă coridorul Braşov-Simeria, pe cele 2 secţiuni importante, Braşov-Apaţa şi Apaţa-Sighişoara vorbim de investiţii de peste 1,2 mld de euro bani europeni”, a precizat ministrul Lucian Bode, citat în comunicat.

Ulterior, cei doi oficiali au făcut o vizită pe şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, obiectiv finanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Ministrul Lucian Bode a subliniat că în prezent lucrările au înaintat în mod vizibil faţă de stadiul la care erau la începutul lunii aprilie. Totodată, ministrul a precizat că, ţinând cont că lucrările la Aeroportul Băneasa sunt realizate de acelaşi antreprenor, este de aşteptat ca acelaşi ritm susţinut să fie înregistrat şi în cazul acestui obiectiv.

“Vreau să felicit antreprenorul, pentru că eu am fost aici în aprilie împreună cu colegii mei, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, cu domnul primar al Braşovului şi atunci era doar fundaţia şi atât. Azi vedeţi cât de mult au avansat, felicit anteprenorul, am convingerea că acelaşi lucru se va întâmpla şi la Băneasa, pentru că e vorba de acelaşi antreprenor, unde aşteptăm să intre în execuţie, cu finalizarea lucrărilor la acele două corpuri A şi B şi la Rotondă”, a spus Bode.

El a amintit că Guvernul şi-a propus să nu închidă niciun şantier în această perioadă.

“Acest lucru l-am reuşit cu eforturi foarte mari, contractele sunt în derulare, iar plăţile sunt la zi. În al doilea rând ne-am propus să deschidem noi şantiere. Am dat ordinul de începere al lucrărilor, iar acest lucru s-a întâmplat pe aproximativ 70 de km de autostradă şi drumuri expres în cinci luni de zile. Am semnat contracte de proiectare şi execuţie pentru tronsoane de autostradă sau cale ferată, aşa cum este Braşov-Simeria cu cele două secţiuni din Braşov. Pe al treilea palier de acţiune Guvernul va veni, în zilele următoare, cu un plan de dezvoltare a economiei, plan care va avea o componentă importantă – dezvoltarea infrastructurii de transport în România pentru următorii 10 ani. Este un demers important pentru că, pe o parte, trebuie să reactualizăm Master Planul General de Transport, iar pe de altă parte este un document obligatoriu pentru a accesa fondurile europene în exerciţiul 2021-2027. Nu în ultimul rând, aceasta este viziunea liberală, viziunea Guvernului Orban în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport în România, dar şi dezvoltarea economică a ţării”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă