13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialUNICEF: Închiderea școlilor pe timpul pandemiei ar putea avea efecte devastatoare pe...

UNICEF: Închiderea școlilor pe timpul pandemiei ar putea avea efecte devastatoare pe termen lung

Peste 600 de milioane de copii din lume nu merg la ore în momentul de faţă, cifre care nu iau în considerare şcolile închise ca urmare a perioadei de vacanţă, a precizat purtătorul de cuvânt al UNICEF James Elder.

Printre cele mai grave situații sunt în Africa, unde circa 40% dintre copiii de vârstă şcolară nu frecventează şcoala: celor 37 de milioane care nu mergeau la şcoală dinainte de pandemie li s-au adăugat acum încă 32 de milioane, din cauză că unele şcoli au rămas închise ori ei nu s-au mai întors în bănci după redeschiderea lor.

Un număr redus de şcoli din această regiune pot asigura cursuri online, a menţionat Elder.

„Educaţia, siguranţa, prietenii şi mâncarea au fost înlocuite cu nelinişte, violenţă şi mame adolescente”, a mai spus purtătorul de cuvânt al UNICEF, potrivit căruia numărul sarcinilor înregistrate la tinere între 10 şi 24 de ani a crescut cu peste 20% anul trecut doar în Uganda.

UNICEF avertizează că este o situaţie ale cărei consecinţe vor fi resimţite decenii la rând, amintind un raport al Băncii Mondiale ce estimează că această generaţie de elevi vor câştiga cu 10 trilioane de dolari mai puţin de-a lungul vieţii decât ar putea dacă şi-ar finaliza educaţia.

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă