17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialUniversitatea "Ovidius", proiect de înfiinţare a unui spital universitar la Constanța

Universitatea “Ovidius”, proiect de înfiinţare a unui spital universitar la Constanța

Unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de înfiinţarea unui spital universitar, care va constitui o bază medicală modernă de instruire a studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor şi a rezidenţilor, urmărindu-se, totodată, realizarea unor servicii medicale performante, destinate întregii comunităţi locale şi regionale. Existenţa unui spital universitar în campusul UOC va contribui la creşterea eficienţei sistemului de învăţământ superior medical constănţean, prin dezvoltarea pregătirii practice a viitorilor medici, şi va avea, totodată, un aport decisiv pentru sporirea competitivităţii în cadrul activităţilor de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică, pentru promovarea calităţii şi creşterea vizibilităţii internaţionale a instituţiei.

Un al doilea proiect este Centrul de Inovare şi Transfer de Tehnologie, care va permite studenţilor de la majoritatea programelor de studii să desfăşoare activităţi practice şi să înveţe prin realizarea de proiecte, răspunzând nevoilor comunităţii. Centrul va atrage şi firme dornice să preia soluţii creative, să valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activităţii studenţilor şi universitarilor ovidieni, iar costurile de întreţinere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.

Cel de-al treilea proiect este CiTyInnoHub, un centru de inovare digitală format dintr-un grup de organizaţii partenere cu domenii de specializare complementare, ce are ca misiune să furnizeze expertiză tehnologică şi facilităţi de experimentare la standarde europene. Scopul acestui demers este transformarea digitală a agenţilor economici şi a entităţilor publice din regiunea de Sud-Est a Românei.

Alături de aceste obiective, în Strategia de Dezvoltare Instituţională este inclusă şi sala polivalentă de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sală de forţă şi tribună pentru peste 300 de spectatori.

În acest context, au fost iniţiate demersurile necesare îndeplinirii condiţiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul instituţiei situat pe Aleea Universităţii, nr.1, Constanţa.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă